Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #317

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #317
Door Sanne Roemen • Editie #317 • Bekijk online
Over rebellen en luistertips.

Meisjes in (echte) sproken
Er is (racistische) Ophef over de zwarte actrice die in ‘The little mermaid’ de hoofdrol van Ariel speelt. Want tja die kan natuurlijk alleen maar wit zijn he? Zeemeerminnen zijn nou eenmaal wit (net als Jezus).
Even los van hoe ongelooflijk krachtig het is voor zwarte en gekleurde meisjes om voor het eerst zichzelf te herkennen in een hoofdpersoon van wat ongetwijfeld weer een blockbuster wordt. En hoe belangrijk het is dat er meer diversiteit op het witte doek komt. Het blijft natuurlijk een verhaal van een meisje dat haar diepste identiteit verloochent om een man terwille te zijn he? Is dat het rolmodel dat we willen uitlichten?
The Little Mermaid - Official Teaser Trailer
The Little Mermaid - Official Teaser Trailer
Tijd voor ECHTE stoere meiden
Er is een boekenserie Bedtime stories for Rebel girls waarin de verhalen van echte vrouwelijke helden, kunstenaars worden verteld. Prachtig vormgegeven, mooi verteld en met hoofdpersonages uit de hele geschiedenis waar ik ook nog nooit van gehoord had.
NIET ALLEEN VOOR MEISJES!! Ook jongens en alle andere genders moeten meer bad-ass meiden en dames in het vizier krijgen.
Ook in het Nederlands: Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes | Moderne sprookjes over inspirerende vrouwen
En ook als App met luisterverhalen
Nog meer luistertips
Ik vroeg Mara Midiere, met wie ik samenwerk voor de warmtetransitie in Gelderland, naar haar favoriete podcasts en ze kwam met een paar pareltjes aanzetten.
Ologies Episodes — alie ward
Ecosofie Podcast – Op zoek naar échte duurzaamheid
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland