Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #304

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #304
Door Sanne Roemen • Editie #304 • Bekijk online

Een van de beste speeches ever.
Abby Wambach Addresses 2022 LMU Undergraduate Commencement
Abby Wambach Addresses 2022 LMU Undergraduate Commencement
Zlatan is gek
Jöran Moerkens maakte een documentaire over zijn bipolaire stoornis. Een belangrijk verhaal dat kan helpen bij het doorbreken van taboes. Check de trailer en kijk of je kan helpen het verder te verspreiden.
Zlatan Is Gek - trailer
Zlatan is gek! | Help taboes doorbreken en draag bij aan de documentaire
Baas in eigen buik
Klinkt zo jaren ‘70 / '80 als leuze. Maar is zo actueel. Het recht op abortus staat in de VS al langer op de tocht. Is in verschillende staten al sterk ingeperkt. En met de dreigende 'omkering’ van Roe vs Wade (look it up) wordt er verder aan de poten gezaagd van het recht van een vrouw om over haar eigen lichaam te beschikken.
In El Salvador is inmiddels een vrouw veroordeeld tot 30 jaar gevangenis wegens moord. Omdat ze een miskraam kreeg en niet kon bewijzen dat dat geen abortus was…
Misschien klinkt dit als ver van je bed. Maar ook in Nederland worden de demonstranten bij abortusklinieken steeds agressiever. Worden de partijen die aan dit zelfbeschikkingsrecht van vrouwen willen komen steeds groter. De vanzelfsprekendheid van dit recht lijkt weg. Ineens voelt het weer urgent om ervoor op te staan. Wil je dat ook, laat je dan horen. Of doneer aan women on web die abortus langs veilige weg mogelijk maakt voor mensen voor wie veilige abortus niet makkelijk toegankelijk is.
Women on Web | contact:info@womenonweb.org
Handig en overzichtelijk als je zelf wil verduurzamen
Brokje (hapklaar) inspiratie
Michaela Coel's Inspiring Emmy Speech in Full: 'Do Not Be Afraid to Disappear'
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland