Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #303

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #303
Door Sanne Roemen • Editie #303 • Bekijk online
Eerst even een bedankje aan een van de grootste harten van de Nederlandse muziek: Jan Rot. 64 jaar. Overleden aan darmkanker. Hij was zoals wij allemaal, onderweg naar het einde maar op zijn laatste etappe pakte hij nog steeds het podium en kon zijn publiek een heel stuk met hem meereizen. Ik vond dat intiem, charmant en ontwapenend. Dus twee filmpjes van hem om mee te beginnen deze zondag.
Abel van Gijlswijk is (ook) boos. Tegen het kapitalisme en voor de chaos. Klinkt prikkelend. Interessante docu!
Burgerparticipatie. Ik hou me er al een tijdje vrij intensief mee bezig en sjees wat worstel ik soms met het aanmodderen / voor de bühne / fake eigenaarschap, gebrek aan visie en daadkracht. Maar wat kan ik soms ook bewondering hebben voor mensen die er wel echt voor gaan en die ruimte durven maken voor echte co-creatie met belanghebbenden. Dus een verhaal op de correspondent over het burgerberaad voor jullie (weer eens).
Bij Dr Laurie Santos (Yale) kan je gelukskunde (the science of well-being) studeren. Gratis. Via Coursera. Heb ik een paar jaar geleden gedaan en was hartstikke inspirerend. Jullie kennen me. Ik ben niet van de roze bril en ladieda door een weiland vol romantische bloemen heen huppelen. Meer van dealen met alle shit die het leven je uitdeelt en dat allemaal een plekje geven. In haar podcast een hoop inspiratie van denkers over wel-zijn en in de Coursera cursus ook een aantal praktische oefeningen.
Ik knijp er even tussenuit. 15 mei kan je weer een filters verwachten.

Jan Rot - Ik leef pas... (the first time ever I saw your face)
Jan Rot - Ik leef pas... (the first time ever I saw your face)
Jan Rot - Ik was (My way)  (live-cam cd)
Jan Rot - Ik was (My way) (live-cam cd)
Rebranding Chaos - VPRO Tegenlicht - VPRO
The Happiness Lab
The Science of Well-Being by Yale University | Coursera
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland