Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #293

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #293
Door Sanne Roemen • Editie #293 • Bekijk online
Hoofdpijndossier met petitie. Muzikaal migreren. En twee mooie snackfilmpjes. Happy sunday.

Er is een goed werkend medicijn tegen migraine
Maar slechts heel weinig mensen krijgen het. Je moet eerst een soort migraine examen doen en door zeven brandende hoepels springen. Of in haar woorden: “Het is makkelijker om een bank te overvallen met een banaan in je oor terwijl je naakt de ‘Macarena’ danst.”
Migraine is echt kut. Als je het hebt of iemand kent met migraine dan weet je dat. Hoef ik niet uit te leggen. Zou toch best tof zijn als dit medicijn wat breder toegankelijk wordt he? Da’s geen hogere wiskunde. Zelfs niet voor zuinige zorgministers.
Teken dus deze petitie
Van spotify weg?
Omdat je graag Neil Young wil luisteren bijvoorbeeld? Of, zoals ik, omdat Spotify mijn eigen zelf legaal aangeschafte muziek maar niet netjes wil weergeven en afspelen. Imperial Tiger Orchestra, Red Hot & Blue, Peter Fox… Al een tijdje niet gehoord. Je kan je natuurlijk afvragen hoe veel ‘ethischer’ de andere diensten zijn. Vooral Amazon music en Youtube… maar goed, maak je eigen keuze.
De move van Neil Young triggerde bij mij in ieder geval weer de wens om eens te kijken naar een betaald apple music abonnement. In mijn onderzoek kwam ik twee delenswaardige artikelens tegen.
Bye-bye Spotify? How to delete your Spotify account, and where to go next to stream music
Thinking of ditching Spotify? Here's a user's guide to the wide world of music streamers
Maar mijn playlists dan?
Ik ben er zo een die van zowat ELK concert en festival een playlist maakt. En ook van ongeveer ELK humeur. Eentje om rustig van te worden en eentje als oppepper. Eentje om volle maan te vieren. Eentje, of nee, drie (ambient, filmmuziek en ander instrumenteels), om rustig bij te werken. Eentje met kerstliedjes die wel gaan. Een voor als ik boos en verdrietig ben en dat wil blijven. Een voor als ik boos en verdrietig ben en dat niet wil blijven. Een om bij wakker te blijven in de auto. En dan vaak eentje voor evenementen die ik faciliteer. En voor teams waar ik deel van uitmaak. En voor de liefde. Veel playlists dus. Een zogeheten shitload aan playlists.
Wanneer stop je?
Vooral Jan Rot raakt me in deze docu over artiesten ‘op leeftijd’ over wanneer je stopt. Maar er zitten andere zeer gerespecteerde muzikale helden in. Supersister is een van mijn favo bands (zit in de playlist om wakker te blijven in de auto). Anyhoo. Ik genoot van dit ontwapenende plaatje. De rode pakken en schijt aan alles houding van de Dolly Dots vond ik een zeer aangename verrassing. Over ouder worden, passie, kiezen. Fijn.
Tot de laatste snik?! gemist? Start met kijken op NPO Start
Twee snackjes
1: Mooi dingetje over creativiteit en doordouwen.
THE GAP by Ira Glass on Vimeo
2: Poppen en animatie. Gets me any time. Mooi gemaakt deze.
In conversation with Tobias Fouracre: the Puppet Mastermind behind our latest film - VanMoof Blog - English
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland