Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #289

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #289
Door Sanne Roemen • Editie #289 • Bekijk online
Een kerstcadeautip. Terug- en vooruitkijken met het jaarkompas. Wat factcheckdingen. En nog een Disney filmpjes compilatie.
Even een stukje verwachtingsmanagement naar jullie toe ;-) Ik ga vakantie vieren / onder een steen / met winterslaap / heel veel zuipen en vreten en lachen en liedjes luisteren en kletsen.
De eerstvolgende filters mogen jullie op 23 januari van mij verwachten. Dus doei en dank voor jullie aandacht en soms ontzettend lieve en leuke reacties op mijn filters.

Kerstcadeau aan moeder aarde.
Misschien probeer jij net als ik duurzaam te leven. En vind je dat hier en daar ook nog steeds soms vet moeilijk. Dan kan je bomen planten om te compenseren. Kies dan wel heel zorgvuldig je project uit. Maar je kan ook emissierechten uit de markt halen. Ze waren even ‘uitverkocht’ maar Wise heeft weer een voorraadje dus sla je slag!
Stook mee in de CO2-handel - word een Carbonkiller
Stook mee in de CO2-handel - word een Carbonkiller
Elk jaar...
Oud en nieuw is terug- en vooruit kijken. Ik vind het heerlijk om het jaar de revue te laten passeren, als een soort toverbal nog even het zoet en zuur te bezien en er soms conclusies uit te trekken. Eind oktober begint dat bij mij al, want dat is ‘mijn’ oud en nieuw. Maar het schrijven voor Henk Jan Winkeldermaat’s Mijn Moment vormt ook een tijd van aandachtige reflectie. En met het jaarkompas breng ik dat dan allemaal samen en maak ik vooral het bruggetje naar het nieuwe jaar. Gratis boekje, downloaden en printen, invullen. Alleen of samen.
YearCompass | Het werkboek dat je helpt je jaar af te sluiten en het volgende te plannen.
Nog een TikTok heldin
Vorige week deelde ik Abby Richard’s complottheorieenoverzicht. Vandaag is Dr Tracy Ruscietti aan de beurt. Deze twee heldinnen delen op TikTok korte, gevatte filmpjes waarmee ze geruchten factchecken. Dr Tracy focust op verhalen over de vaccins. In rap tempo. Lullig als je niet op TikTok zit, maar ook op Youtube is het een en ander van haar te vinden. Zie deze video maar eens:
Scientist Dr. Tracy Ruscetti Debunks Anti Vaxxers' Misinformation Point By Point
Mondiale fact-checking operatie sinds 2017
Nog een cadeautje uit mijn onderzoeksjournalistennetwerk: een wereldwijd netwerk (geen complot) van lokale en regionale feitencheck clubs.
Recycle die dingen!
Tekenfilms maken is takkeveel werk. Vooral vroegah, toen alles nog met de hand moest. Niet zo gek dat Disney zo veel scenes hergebruikte. Best leuk om een overzichtje van te zien.
Every Recycled Disney Shot & Why - Snow White, Frozen, Toy Story, Moana and More - Cartoon Hangover
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland