Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #287

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #287
Door Sanne Roemen • Editie #287 • Bekijk online
Als er maar genoeg druppels op een gloeiende plaat vallen koelt ie vanzelf wel af. Een beetje optimisme in bange dagen. Met ook weer wat scherpte over het zuur, door Pieter Derks. Een beetje licht schijnen op heldendaden van jonge vrouwen en een dikke zoen van de kerstman, die homo blijkt te zijn. Okdoei.

Kleine daden, grote gevolgen
“Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.” - Margaret Mead
De Nederlandse site “the happy activist” zet een spotlight op deze ‘kleine’ daden om zo voor meer impact te zorgen. Zet jij ook jouw vergrootglas erop? Of help zelf deze initiatieven een handje.
The happy activist
Verplicht advies van Pieter Derks
Pieter Derks over handeltjes van de overheid
Wat ik niet wist over vrouwen in de tweede wereldoorlog
Wat je al niet kan leren van heavy metal. In mijn favoriete Keiharde Pödcast ging het over een band die een episch album heeft gemaakt over The Russian Night Witches. Al mijn interessevoelsprietjes gingen aan. Jonge vrouwen die heldendaden verrichten en dan ook nog Night Witches genoemd worden. Enniewee, er was wel wat over te vinden. O.a. deze docu. Best boeiend voor een regenachtige decemberdag.
The Russian Night Witches of World War II
En dan nog even deze hartverwarmende...
Heartwarming Christmas advert featuring Santa getting a boyfriend goes viral
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland