Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #250

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #250
Door Sanne Roemen • Editie #250 • Bekijk online
Dit is een fanzine. Voor Zeikschrift. Maar als je doorscrollt nog wat aandacht voor het nieuwe economische denken waarbij er zeg maar onbeperkt geld bijgedrukt kan worden. En zit er ook nog een pareltje over doelen stellen in. En dildo’s!! Jeuj.

Zeikschrift? Vrijschrift?
Ik ben fan van Madeleijn want telkens als er een onderwerp voorbij komt waarvan ik denk “jeetjemineetje moet ik hier nou ook al wat van vinden?” heeft zij het ook al in haar vizier. En dan laat ze er een grondige, wijze en compassievolle analyse op los en kan ik weer rustig ademhalen.
Rechtshistoricus en mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen (29) stelt op Instagram @Zeikschrift misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, zoals genderstereotypering, stelselmatige afwezigheid van stemmen en (klimaat-)misinformatie. Met haar nieuwsbrief Vrijschrift stuurt ze langere analyses en beschouwingen de wereld in.
Durf te luisteren...
Ik dacht een paar zinnen uit Madeleijn’s lezing te selecteren om jullie te prikkelen het hele verhaal te lezen. Maar dat lukt niet. Het zit zo goed in elkaar dat ik er geen woord uit kan filteren.
Ze vertelt over complottheorieën, deels aan de hand van het verhaal van haar eigen broer. Die is er zeker van dat de aarde plat is en kan dat ook beargumenteren. Ze beschrijft hoe je op een gegeven moment met lege handen komt te staan in de discussies met mensen die in een parallelle werkelijkheid lijken te leven. Wie bepaalt wat legitieme vragen zijn en wat kwalijke discussies zijn? Moet je dan alles zelf tot op de bodem kunnen onderbouwen met betrouwbaar wetenschappelijk bewijs? Is vragen stellen an sich genoeg of is het nodig om ook een idee te hebben van een alternatief?
Ze komt tot een angstaanjagende conclusie, die meteen ook een belangrijke reden is om het gesprek open te houden. Eerlijk is eerlijk: ik heb daar meestal geen zin in. Dus ik wil wel graag mogen kiezen met wie ik die lijntjes open houd. En ik wil vooral online graag in een fijne comfortabele bubbel van gelijkgestemden. Mag ik? De vage kennissen zijn mij de energie niet waard. Een paar dierbaren heb ik ‘aangehouden’, met de aantekening dat er wat taboe onderwerpen zijn waarover ik het met hen niet wil hebben. Gaiazijdank is het gedachtengoed nog niet verder in mijn kring van intimi doorgedrongen, maar mocht dat gebeuren dan zal ik de wijze woorden van Madeleijn ter harte nemen.
Rode loper voor jouw keuze
Het is voor mij bijna een hobby, stemwijzers invullen. Vooral als ik elke keer weer bevestigd word in mijn keuze :-D. Maar wat Madeleijn hier gedaan heeft, daar zou ik de puf niet voor hebben. Die heeft een behoorlijk complete verzameling stemwijzers bij elkaar geveegd, ze allemaal ingevuld en geanalyseerd. En die vult ze ook constant aan! Dit is een prachtig overzicht en als je er dus nog niet uit bent, pak je deze erbij en doe je je huiswerk.
Verkiezingen maar hoe dan? - Vrijschrift
Geld maken!
De hyperinflatie en economische crisis worden al even aangekondigd. Kan he, dat het straks allemaal nog meer naar de klote gaat. Maar kan ook van niet. Enter Modern Monetary Theory. En da’s geen ‘fringe-denken’.
Stephanie Kelton rekent af met de mythes over schuld
Ik háát doelen stellen!
What is your big hairy audacious goal? Als je mij dat vraagt wil ik graag in een hoekje kruipen. Ja natuurlijk, ik wil de wereld redden. Maar verder? Gewoon lekker leven, goed kunnen eten, van muziek kunnen genieten en van vrienden en familie. Af en toe een reisje. Aan de andere kant geloof ik echt in grote doelen. Shoot for the moon, even if you miss, you land between the stars. Terug te vinden in mijn herdefinitie van SMART die ik bijna precies tien jaar geleden schreef.
Ambivalent dus. En toen was daar Mark Manson, die me met dit artikel weer zin gaf om er eens goed voor te gaan zitten en de boel weer te herijken.
The Surprising Science of Goal Setting (And Why You're Probably Doing It Wrong)
Dildo's!!! In Nijmegen.
Niemand weet waarom! Er hangen ineens allemaal piemels aan de brievenbus. Ik vind dit dus hilarisch. Misschien nog wat flamoesjes erbij plakken want zo is het natuurlijk niet helemaal gender equal.
Dildoplakker pakt dit keer groots uit in Nijmegen: drie seksspeeltjes en wat te pikken voor vogels | Nijmegen | gelderlander.nl
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland