Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #248

Revue
 
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

14 februari · Editie #248 · Bekijk online

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.


Kijk, als ‘eenpitter’, zowel qua werk als privé, heb ik vrij weinig verantwoording af te leggen. Ja, verantwoordelijkheid heb ik wel, en die voel ik ook. Maar verantwoording afleggen, dat gesprek met een partner of collega, waarin je onderzoekt wat je beweegt, wat je belangrijk vindt, hoe dingen meer kunnen lopen zoals je graag wilt… dat moet ik voor mezelf echt organiseren. Dat regel ik soms wel in ad hoc afspraken met (werk-)vrienden. Maar de belangrijkste gesprekspartner ben ik zelf. Ik bouw acht keer per jaar reflectiemomenten in. En voor die reflectie heb ik de afgelopen jaren een giga lijst met vragen bij elkaar gegraasd die mij helpen om dat gesprek met mezelf te voeren. Ik kies daar de vragen uit die op dat moment resoneren. En dan ga ik dus dat gesprek aan. Dat kan vele vormen hebben: lange wandelingen, knutselen, schetsen, kliederen, schrijven. Een of meer tarotkaarten of Runes trekken, of ‘gewoon’ googlen en bij een inspirator uitkomen. Grasduinen in mijn bibliotheek van gelezen of te lezen boeken etc.
Hieronder drie stukjes inspiratie voor zo'n gesprek met jezelf: Dickie Bush met zijn top 10 reflectievragen. En dan Ernst-Jan Pfauth die op advies van Rik Pastoor een accountabilitypartner heeft gekozen. En tot slot: schrijf een brief aan je toekomstige zelf. Misschien vaker dan één keer, en zorg dat die bij jou aan komt op het moment dat je ruimte maakt voor reflectie.
Aho!

Dickie Bush 🚢 on Twitter: "For 500 days I've written 500 words of Morning Pages. While they're usually just brain dumps, I'll sometimes reflect on specific questions. As @tferriss says, if you want better answers, ask better questions. -My Top 10 Reflection Questions (and where I got them)- [THREAD]"
Minder uitstelgedrag, meer voldoening: waarom ik wekelijks met een accountability partner spreek
FutureMe: Write a Letter to your Future Self
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland