Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #247

Revue
 
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

7 februari · Editie #247 · Bekijk online

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.


Als je wil dat je verhalen beklijven… dan is het handig als je wat patronen uit cognitieve psychologie kent.
Als jij verhalen wilt horen die beklijven… en je wil je eigen verhaal beter begrijpen… dan is het handig als je je ouders kent.
En nog wat leuke plaatjes.

Cognitieve psychologie en verhalen vertellen
5 Cognitive Psychology Theories that Contribute to the Quality of UX Design | UX Magazine
Creating Presentations for Stakeholders :: UXmatters
Nog meer verhalen vertellen
…maar dan anders. Ik zet mijn moeder wel eens ‘aan’ zodat ze gaat vertellen over vroeger. Ik heb het ook wel eens opgenomen op mijn telefoon. Maar veel structuur had het tot nu toe nog niet. Vroeger wel, toen ik begin jaren ‘90 aan de sociale akademie studeerde moesten we voor het vak sociologie onze eigen socialisatie onderzoeken. Ook hier de opdracht om in de familiegeschiedenis te duiken. Wat mij betreft goud waard om eens in de lijnen te duiken waarmee jij met je voorgangers en het heden verbonden bent. Maar voor veel mensen ook best wel eng. “Intieme vreemden” noemt René Diekstra ze. Ik hou van hem omdat hij het onbenoembare al sinds jaar en dag benoemt. En hij stuurt zijn studenten dus erop uit om hun ouders te interviewen. Schreef daar een paar columns over. Die leidden tot een overstroomde inbox van mensen die die interview opzet van hem wilden hebben. Dus maakte hij er een boek van. En met “Het moet van René” zou je die deur naar je ouders toch wel moeten kunnen openen.
Als je ouders er niet meer zijn dan zou je met deze vragen op andere naasten af kunnen stappen om je beeld aan te vullen.
Ik weet dat mijn vader deze nieuwsbrief leest. Dus: pap, maak je borst maar nat, wij gaan ook nog zitten met deze opdracht.
Je belangrijkste interview | Diekstra.NL
Of je kan even plaatjes kijken
Interview Dick van Duijn - Natuurfotografie
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland