Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #235

Revue
 
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

15 november · Editie #235 · Bekijk online

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.


Opvliegers, procrastinatie, Alzheimer, klimaatzorgen en van het gas af. Leuk is anders… Maar…

Kan het nog slimmer als je al zwarte band GTD't?
Ben jij er zo eentje met 12.000 ongelezen berichten in je mail inbox en dat dat dan je todo list is? Gruwelijk. Niet alleen voor jezelf, ook voor de mensen die met jou moeten werken. Maar goed ik ga niet meer preachen voor GTD. Heb ik al genoeg gedaan.
Ik werk al sinds 2007 volgens de principes van Getting Things Done. Het heeft me waanzinnig veel gebracht. Maar de laatste tijd merk ook ik dat ik geleefd word door onderbrekingen. Telefoon, mail, anderen die dingen in mijn agenda pleuren, AARGGGH. Blijkt dat ik de 50.000 voet weer eens uit het oog was verloren. De echte prioriteiten en hoe het eruit ziet als iets af is. Daar besteed David Allen met GTD wel aandacht aan, maar een opfrissertje vond ik hier:
The Art of the Finish: How to Go From Busy to Accomplished | Scott H Young
Van zekere leeftijd
Yep. Ik zit full blown in de overgang. En da’s echt geen kattenpis. En ik merk ook dat het niet serieus genomen wordt, dat huisarts er eigenlijk niet echt veel verstand van heeft en dat het veelal weggelachen wordt door mijn omgeving. Dat soort reacties ben ik wel gevoelig voor… dan sta ik mezelf ook minder toe om het serieus te nemen. Vandaar dus dat ik met heel veel plezier deze podcast luister. En hulp heb gevonden bij een overgangsconsulent. Het gaat al veel beter, dank je!
Trailer - Opvliegers - Opvliegers
pca.stDeel
Het Alzheimer onderzoek is begonnen en Jetske doet mee
Potverdrie wat was het spannend of het onderzoek naar Alzheimer ook in Nederland mocht beginnen. Hoe wrang ook, doordat het gen waar Jetske drager van is, met 100% zekerheid Alzheimer veroorzaakt zijn de dragers van dit gen de ideale proefpersoon voor dit onderzoek. In haar boek beschrijft Jetske de ambtelijke molen waar de goedkeuring voor dit onderzoek aan ten prooi is gevallen. En het onderzoek is dus gestart en Jetske doet mee. Daar vertelt ze over bij Op1. Met fragmenten uit haar eerste grote tv interview bij Pauw erdoorheen. En dat maakt dan weer dat ik heel duidelijk zie welke weg zij heeft afgelegd de afgelopen jaren. Ben supertrots op mijn lieve vriendin! Powervrouw!
Jetske van der Schaar en Philip Scheltens over nieuw internationaal onderzoek tegen alzheimer gemist? Start met kijken op NPO Start
Prijswinnende spoken word korte film
Prachtig kunstwerk voor een wrange boodschap. An epic presentation of where humanity stands today and how we must all work together to make it to the fourth second.
https://www.film4climate.net/
#Film4Climate 1st Prize Short Film Winner - "Three Seconds" on Vimeo
We zijn echt niet goed bezig
Hahahaha. Heb ik net een waanzinnig grote klus gescoord voor de Provincie Gelderland. Om samen met Diep uit Apeldoorn te werken aan het van het gas af halen van heel Gelderland. Als onderdeel van het ondersteuningsbureau voor het project Wijk van de Toekomst.
Ennehhh: ik kocht een huisje uit 1948 en dat wordt nu ook helemaal gasloos gerenoveerd. Maar wel met een bodemwarmtepomp. Echt duurzaam dus.
Anyway. Lubach legt hier haarfijn uit waar de grote struikelblokken liggen. Ik heb nog wat te doen de komende jaren! Potverdrie zeg.
Nederland gasvrij | Zondag met Lubach (S12)
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland