Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #226

Revue
 
Eerste werkweek. En die had ik weer, voor de zoveelste keer, als een soort boobytrap klaargelegd voor
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

6 september · Editie #226 · Bekijk online
Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Eerste werkweek. En die had ik weer, voor de zoveelste keer, als een soort boobytrap klaargelegd voor mezelf. Ik was gewoon thuis op vakantie, zoals elke zomer. En ik vind mezelf dan heel knap naarmate het beter lukt om werkdingen uit mijn agenda te houden. Maar omdat ik me daar dan toch ook soort van schuldig over voel, plan ik vanaf de eerste dag ‘terug’ ALLES waarmee ik dat werk inhaal, of toekomstig werk kickstart. BAM! In één ruk de opgeladen batterij weer tot in het rood leeggetrokken. Is niet goed.
Maar het gevolg is wel een vrij korte en overzichtelijke filters, dus doe er je voordeel mee.

Voor wie schoonheid kan zien in verdriet
Dit ‘woordenboek’ is ontstaan uit een behoefte om voor een schier oneindige hoeveelheid gevoelens, groot en klein, woorden te vinden. Ik heb hem denk ik jaren geleden al eens gedeeld. Maar nu komt er ook een boek van. Het is poetisch.
The Dictionary of Obscure Sorrows
Om te huilen
Graag vraag ik nog even je aandacht voor hoe we nu met bomen omgaan. En het dan gek vinden dat we het steeds warmer krijgen, dat het droger wordt, dat biodiversiteit terugloopt.
‘Dit is landbouw met bomen’ – De Groene Amsterdammer
Leerzaam kritisch
Ik neem jullie telkens mee in de dingen waar ik van leer. En iemand waar ik heel veel van geleerd heb de afgelopen tijd is Madeleijn van den Nieuwenhuizen. Check haar Insta als je dat nog niet gedaan hebt. Zij stelt representatie in de media aan de kaak op zo'n heldere en respectvolle manier dat het echt goed te verteren is.
Vrijschrift, wablief?
Stukje schoonheid dan, met een kusje erop
De betovering van Wende, en dan wat haar raakt, en dat dan weer verbeeld en vertaald door andere betoverenden.
Uitmarkt 2020: Wende's Kaleidoscoop gemist? Start met kijken op NPO Start
Lockdown productivity
Toffe tip van Anna-Maria. Hou je in spaceship you gescheiden ruimtes maakt voor sport, slaap, vrije tijd en creatie. Ik dacht dat ik het erg goed voor elkaar had in mijn spaceship, maar zaken lopen toch ook in elkaar over. Hierdoor dus weer geïnspireerd om daar wat onderhoud op te plegen.
Lockdown Productivity: Spaceship You
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland