Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #224

Revue
 
Goeiezondags. Hebben jullie de hittegolf ook overleefd? Ik wel, deels door de indringende en verhelde
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

16 augustus · Editie #224 · Bekijk online
Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Goeiezondags. Hebben jullie de hittegolf ook overleefd? Ik wel, deels door de indringende en verhelderende docuserie “Srebrenica” te bingen (3 delen). En door te genieten en schrikken van een interactieve infographic over de beelden die van mannen en vrouwen gebruikt worden in de literatuur.
En iets met bomen en tegen stoeptegels.

Srebrenica werd herdacht.
Aanrader. Ik kwam er door de herdenking achter hoe weinig ik er eigenlijk van meegekregen heb. Terwijl de soldaten die daar rondliepen, leeftijdsgenoten van mij zijn.
Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat gemist? Start met kijken op NPO Start
Hoe beschrijven auteurs mannen en vrouwen?
Al was het alleen voor de kwaliteit van deze interactieve infographic. Maar als je daar toch naar kijkt, laat dan de inhoud even tot je doordringen.
The Physical Traits that Define Men and Women in Literature
The tribe called forest
En ook: die paar keer dat ik me buiten waagde en onderweg een of meer volwassen bomen tegenkwam. Ze gunden me een zucht van verlichting. Wuifden me met open armen koelte en zuurstof toe. En toen herinnerde ik me dat mijn vader vertelde over ‘the secret life of trees’ van Peter Wohlleben. Dus dat heb ik toen aangeschaft en op mijn digitale tsundoku gelegd :-D
Deze boswachter heeft geleerd om het bos te lezen
Antitegelactivist
Van razernij krijg ik een steen in mijn buik als ik een betegelde tuin zie. Dat klinkt overdreven maar het is echt waar. Een dode woestenij, een hitte eiland, een plek waar het steeds heftiger vallende regenwater niet weg kan lopen. Geen plant, geen insect, geen vogel vindt dat een fijn plekje. Als je dit leest en je ontdekt een paar stenen die uit jouw tuin weg kunnen, wil je dat dan alsjeblieft doen?
Ja, het helpt als je jouw tuin vergroent (ook al is-ie piepklein)
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland