Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #215

Revue
 
Mijn podium doneer ik deze week aan Black Lives Matter. In die zin dat ik een schijnwerper richt op z
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

14 juni · Editie #215 · Bekijk online
Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Mijn podium doneer ik deze week aan Black Lives Matter. In die zin dat ik een schijnwerper richt op zaken die te maken hebben met racisme en gelijke behandeling. Gewoon, omdat het eerste wat wij, witte mensen kunnen doen om iets te betekenen tegen dit onrecht, is om ons zelf te informeren.

Trevor Noah: the social contract is broken
Oh ja, zijn boek “born a crime” ben ik ook nu aan het lezen. Aanrader. Maar deze video vind ik fijn omdat hij hardop denkt. Je ziet hem telkens een denkstap maken. En hij maakt een zorgvuldige en krachtige analyse.
George Floyd, Minneapolis Protests, Ahmaud Arbery & Amy Cooper | The Daily Social Distancing Show
Welke George Floyds kent Nederland?
Het is een waarheid als een koe dat Nederland / de EU anders zijn dan de V.S. Dat wil alleen niet zeggen dat hier niet onevenredig veel mensen van kleur te maken hebben met politiegeweld. En eraan overlijden.
Welke George Floyds kent Nederland? - OneWorld
Dus geven we onze politie een taser?
De politie wil graag een taser kunnen gebruiken. Naast wapenstok, pepperspray, hond en pistool. Want ‘elk uur heeft een agent te maken met geweld’. En: 'het geweld tegen agenten neemt schrikbarend toe’. Dus er wordt een pilot gedraaid en er komt een advies. Conclusie van het advies? Niet nodig. Niet doen.
Berichten in de media: wel nodig, wel doen.
Want media typt graag persberichten over… en zo kan een iets uit de gratie geraakte bobo een wit voetje halen bij de politievakbonden.
Medialogica. Het stroomstootwapen
Alledaags racisme op de werkvloer
Overleven op een witte redactie - OneWorld
Eindelijk een behandeling voor racisme
Sarah Cooper doet Trump
Het is even wennen, de stem van Trump uit deze dame te zien komen. Maar ze doet het briljant en onderstreept hiermee hoe ridicuul zijn uitspraken zijn. Niet dat dat niet helemaal duidelijk is. Twee en een halve keer de bunker in geweest om te inspecteren hahahahahah.
How to bunker
Deze boeken kocht ik
Just Mercy: A Story of Justice and Redemption by Bryan Stevenson
Mijn ontelbare identiteiten by Sinan Çankaya
Me and White Supremacy: How to Recognise Your Privilege, Combat Racism and Change the World by Layla F. Saad
En deze muziek luisterde ik
Twee zwarte Britse dames die met bas en gitaar en nog een knul op drums een bak herrie opentrekken dat het een lust heeft. Ik ontdekte ze een klein jaartje geleden en heb menig snelheidsovertreding aan hen te danken: Nova Twins. En dan valt het op hoe weinig zwarte muzikanten / bands ik ken in mijn genre (metal, rock, alternative). Het is niet bepaald zo dat ze er niet zijn, blijkt. Nova Twins maakte een playlist op Spotify. Ik dompel me er met alle plezier in onder en moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik nog niet 10% van deze bands ken.
Dit is de playlist:
Voices For The Unheard, a playlist by NOVA TWINS on Spotify
Nova Twins - Bassline B*tch (Official Music Video)
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland