Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #212

Revue
 
Ik ben gezakt voor het corona examen. Dat ik nog leef mag een wonder heten. En verder wat fascinerend
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

24 mei · Editie #212 · Bekijk online
Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Ik ben gezakt voor het corona examen. Dat ik nog leef mag een wonder heten. En verder wat fascinerend leesvoer en een filmtip.

OOPS
Wat weet jij van de lockdownregels tot 1 juni? Doe de test
Deze nieuwe 'religie' komt steeds dichterbij
Steeds vaker hoor ik verre en nadere bekenden ‘feiten’ te berde brengen die in het complotdenkerswereldje welig tieren. Handig om te weten hoe dit gedachtengoed een beetje in elkaar zit en waar het vandaan komt. Deze longread vliegt het aan als een soort nieuwe religie. Geen gekke invalshoek.
QAnon Is More Important Than You Think - The Atlantic
Het betere wensdenken
De bespiegelingen over een wereld na corona vallen mijns inziens vooral vaak in het straatje van hoe iemand voor deze crisis al vond dat de wereld er uit zou moeten zien, maar dan versterkt. We komen hiermee nog steeds niet uit onze bubbel. Maar ik denk dat dat niet zo erg is. Doe maar lekker je bubbel, vooral als het ook de mijne is. En dan hopen dat dat de grootste is en dat het inderdaad werkelijkheid wordt.
Het tijdperk van het neoliberalisme loopt ten einde. Wat komt ervoor in de plaats? - De Correspondent
Recht je hart in
Hardop lachen en af en toen een traantje van ontroering wegpinken bij deze documentaire. Informatief over het gedachtengoed van biodynamische / circulaire / permacultuur landbouw. En een staaltje storytelling die je zo het verhaal in trekt. Een dikke 9,8. Het enige jammere vind ik dat de verteller de inzichten neerzet alsof het zijn eigen eureka momenten waren. Terwijl het ‘gewoon’ bestaande kennis is. Die bronnen had hij mogen vieren want daar zitten echte helden tussen.
The Biggest Little Farm Movie. Coming to theaters Spring 2019
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland