Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #211

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #211
Door Sanne Roemen • Editie #211 • Bekijk online
We gaan van woede, wat zeg ik, razernij, naar hoop, blijdschap en een dansje. Dus als je geen zin hebt in mijn saggerijn: sla de eerste twee artikelen over en neem een sluiproute naar hoop, passie, energie, muziek, liefde en creativiteit. :-D

De kerntjes van waarheid in planet of the humans
Zelfs weldenkende mensen begonnen me te appen dat ze in de war waren geraakt door de nieuwe Michael Moore docu over duurzaamheid. Klimaat activisten in rep en roer vragen om een verbod op de docu. Dat gaat een beetje ver. Jort Kelder (stiekum soms best een enorme linkse held, laat hij het niet horen). Haalt in gesprek met Dr. David Smeulders de kernen van waarheid op uit deze docu. Want die zitten er zeker in.
Zoals: biomassa telt door europese afspraken voor 0 co2 uitstoot. Dat ga je dus gebruiken als je je doelstelling van 32% reductie in 2030 wil halen. En dat je het dan soms van ver moet halen en er bossen voor gekapt moeten worden die niet zo heel circulair zijn nemen we dan voor lief. Dat zijn politieke keuzes en da’s ronduit kut. Biomassa van lokaal organisch afval en snel aangroeiend bos is prima (knotwilgen en kippestront doen het volgens mij goed, ben benieuwd wat er gebeurt als we mensenkak gaan gebruiken).
Opslag en transport van duurzame energie zijn een grote uitdaging. Rendement van zonnepanelen is t.o.v. de casussen uit de docu enorm gestegen. Terugverdientijd veel sneller. En een circulair festival dat dieselgeneratoren moet bijschakelen zodra de zon stopt met schijnen is sneu en slechte marketing maar niet heel erg raar. Oh en ook een oude casus.
Dus meneer Moore en lieve mensen om mij heen: laat de stemmingmakerij voor wat ie is. Ik vind daar wat van.
#224 - Planet of the Humans - De Jortcast - Podcast - NPO Radio 1
Nee, dan dit. 2% biokerosine in laten vliegen uit Canada
Moeten we deze toko echt overeind houden? Oeeeh banenverlies. Je kan die miljarden ook in uitkeringen en omscholing steken, rechtstreeks naar de mensen die het treft. Maar goed, dat is maar een idee van een weldenkend mens.
Hoe 'blauwe trots' KLM haar imago schoonpoetst - OneWorld
Wil jij ook groen rebelleren? Echt vet makkelijk!
Als jij het gevoel hebt dat het een spel van de groten is en je als individu weinig kan doen: als je een tuintje hebt, of een rijtje stoeptegels voor je gevel, kan je onwijs veel doen! Lees in dit stuk hoeveel van de NL particuliere tuinen versteend is, wat het effect daarvan is en wat het zou betekenen als je dat weghaalt. Da’s pas rebellie! En weldenkend. En lekker als je er tomaten of aardbeien of appeltjes neerzet.
De Nederlandse tuinen kunnen veel groener, gezonder en koeler
Dacht je dat ik een metalhead was?
Is ook zo. Voor Machine Head reis ik de hele wereld af. Maar dat is pas sinds ongeveer 1997. En sinds een paar jaar ben ik ook bereid om voor Avatar best ver te gaan. Maar ik heb deze live muziek passie al sinds ik het me kan veroorloven in mijn vezels zitten. Eind jaren ‘80, en begin jaren ‘90, als scholier en student, ging ik naar ALLE concerten van Prince die binnen mijn reisafstand en budget vielen. Dat waren er van één tour dus soms wel drie. En ik zou het zo weer doen. Als jij wil weten waarom dan kijk je naar dit concert. De erven hebben het online gezet om fondsen te werven dus het is wel chique als je iets kan missen dat je dan eventueel iets stort. Als je dichter bij huis wil steunen stort dan op een zelfgekozen cultureel goed doel. En echt, kijk dit concert. Zo strak, zo’n charisma, zo’n virtuoze muzikant, zo’n waanzinnig goed op elkaar ingespeelde band, ik hield het echt heel erg niet droog bij de eerste keer dat ik het keek. Man man man man man
Prince & The Revolution: Live
Prince & The Revolution: Live
Je echte wereld naar je pjoeter copy pasten
Dit is echt een ongelooflijk waanzinnig stukje software. Je maakt een foto van iets uit de echte wereld en plakt het zó in een digitaal document. Erg fijn speelgoed.
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland