Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #199

Revue
 
Domme auto's. De kosten van de verwoesting van de natuur. Een mooie geografische visualisatie. Stukje
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

23 februari · Editie #199 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Domme auto’s. De kosten van de verwoesting van de natuur. Een mooie geografische visualisatie. Stukje over verveling. Stukje voor verveling. Tot volgende week!

Domme slimme auto
Toen ik klaar was met giechelen om dit verhaal, bedacht ik me dat ik er waarschijnlijk zeer sjaggerijnig van was geworden als ik in de schoenen van de hoofdpersoon had gestaan :-D
My smart car rental was a breeze – until I got trapped in the woods | Technology | The Guardian
Wat kost dat, de aarde verkloten?
Er zijn vast wel mensen die ineens wakker worden als ze de financiële consequenties in beeld krijgen. Spread the word zou ik zo zeggen dus.
Hoe de verwoesting van de natuur de economie hard raakt | Trouw
Opgeblazen ego's
De “mercatorprojectie” zorgt dat landen verder van de evenaar qua grootte op een platte kaart opgeblazen worden. Hier een visualisatie van de echte maat van een en ander.
Mapped: Visualizing the True Size of Africa - Visual Capitalist
Verveel je dood, of juist niet
Ik kan het tegenwoordig behoorlijk goed, vervelen. Maar omdat ik er zo van kan genieten vraag ik me wel af of het dan nog vervelen is. Of is het zo, dat als je verdelingstolerantie stijgt, het dan transformeert in iets anders. Anyhoo. Hier weer een stukkie over vervelen.
Boredom is but a window to a sunny day beyond the gloom – Neel Burton | Aeon Ideas
Voor als je je verveelt: een lang stuk
Over Jeff Buckley. Ik ken eigenlijk alleen maar een paar liedjes van hem, waaronder natuurlijk Haleluja (en ja, da’s een cover). Ik vind zijn geluid waanzinnig mooi maar kan er niet lang achter elkaar naar luisteren. Maar daar gaat het hier niet om. Toen hij op 30 jarige leeftijd door de sterke stroom van een rivier werd meegesleurd en verdronk, was hij bezig aan zijn tweede studio album. En eigenlijk is alles dat na zijn dood van hem verscheen, nooit de bedoeling geweest. Verhaaltje over de muziekindustrie dus. Voor wie het boeit.
Shelved: Jeff Buckley’s Sketches for My Sweetheart the Drunk
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland