Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #198

Revue
 
Ik begin met alarm, maar daarna wordt het stap voor stap wat beter, beloofd.
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

16 februari · Editie #198 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Ik begin met alarm, maar daarna wordt het stap voor stap wat beter, beloofd.

Het venijn zit in de staart
Waarschijnlijk is dinsdag de stemming in de tweede kamer over CETA. Waar ik het Spaans benauwd van krijg is dat hiermee Multinationals de ruimte krijgen om claims tegen de Nederlandse staat in te dienen wanneer zij hun belangen geschaad zien. Bij een speciaal arbitragehof dus. Enkel al het dreigen met claims is in het verleden in andere landen al een reden geweest voor overheden om af te zien van duurzaam beleid. En een bedrijf hoeft alleen maar een vestiging te hebben in Canada om zo'n claim te kunnen indienen. Dus ook bedrijven die hun origine in andere landen hebben kunnen daar gebruik van maken.
Dus: als wij willen stoppen met winning van fossiele brandstoffen, iets dat toch wel urgent begint te worden zo langzamerhand, is de kans groot dat de dreiging van miljardenclaims door buitenlandse bedrijven daar een stokje voor steekt.
En daar is GEEN ENKELE DEMOCRATISCHE CONTROLE op.
En meer dan “dat zal zo'n vaart niet lopen” kan minister Kaag daar niet op zeggen. Ik vind dit heel eng.
CETA - op zoek naar de feiten
En weet je? Canada had best nog wel wat beter willen kijken naar die clausule over die claims. En weet je? Canada is zelf een van de landen waartegen de meeste claims lopen die in het licht van handelsverdragen zijn gedaan. Zie de Tegenlicht docu over TTIP van een paar jaar geleden. Snap jij het nog?
Gelukkig zit er elders wel een rem op
Er wordt de laatste tijd steeds vaker succesvol geprocedeerd voor het publieke belang. Dan maar zo. Goede zaak.
En weer fluit de rechter de overheid terug - NRC
Weer schrok ik van het racisme in Nederland
Racisme tegen Nederlanders met Aziatische roots is niet iets dat pas naar aanleiding van het Corona virus ontstaat. Het is er al jaren. Maar het vlamt op, en ik schrok me rot van wat ervaringsverhalen die ik op social media las. Dat maakt dan dat ik me af vraag wat ik zou doen als ik in real life of online getuige zou zijn van zoiets. Heb ik de moed om me solidair op te stellen? En toen las ik dit…
Hoe word ik een goede bondgenoot? - OneWorld
De Wanhoop nabij
Hoe hard ik ook mijn best doe om het nieuws te mijden, er sijpelt genoeg doorheen om me af en toe vol te laten schieten met weltschmerz en wanhoop. Ondanks kritiek zou Viktor Frankl’s werk aanknopingspunten geven om betekenis te geven. Het boek ligt al een tijd op mijn digitale tsundoku. Voldoende reden om het toch weer eens op te pakken
What Viktor Frankl’s logotherapy can offer in the Anthropocene – Ed Simon | Aeon Ideas
Ah joh ga toch.... lopen
Liefst loop ik elke dag. Op reis loop ik elke dag de hele dag. Hier lukt het me meestal wel een uurtje. Zelfde route, andere route, stad, uiterwaarden, bos. Mij maakt het weinig uit. Lopen lopen lopen. Er is al van alles over gezegd. Waaronder dit: (Met dank aan Raymond Witvoet voor de link).
‘It’s a superpower’: how walking makes us healthier, happier and brainier | Life and style | The Guardian
Metal bedevaart
Je weet dat ik een metalhead ben (toch?). Na een lange dag slierten door Manhattan bleek ik bij terugkeer in Brooklyn nog steeds op de kuierlatten te staan en die voerden mij naar Duffs. Dat bleek een soort bedevaartsoord! Alle wanden, de zijkanten van de bar, achter de bar, het hele plafond… alles alles alles stond bomtjokkesvol met metalparafernalia. Backstagepassen, drumvellen, cymbalen, drumstokjes, gitaren, plectrums. Voorzien van handtekeningen, gelamineerd, ingelijst, in epoxy gegoten of gewoon ‘bloot’. Ik was in het paradijs. En oh ja ze draaien ook nog goeie muziek.
Whoooaaaa ik ben thuis!!!!
Whoooaaaa ik ben thuis!!!!
Hier dus een mooi portret van de man die deze geweldige bar stichtte
The King of New York's Most Infamous Metal Bar
Plaatjes plaatjes plaatjes!
Prachtige plaatjes, gratis downloaden en dan printen op groot formaat en je muur mee bekleden. Vet!
You Can Now Download 150,000 Free Illustrations of the Natural World | Smart News | Smithsonian Magazine
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland