Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #194

Revue
 
Ik ben grondbezitter voor biodiversiteit. Lees graag in de kroeg. Zoek wel eens achterstevoren een pl
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

19 januari · Editie #194 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Ik ben grondbezitter voor biodiversiteit. Lees graag in de kroeg. Zoek wel eens achterstevoren een plaatje op. Ben trots op mijn vriendin die een belangrijk boek schreef. En dook naar de diepste diepte van de zee, duik je mee?

Herstel van biodiversiteit door coöperatief landbouwgrond op te kopen
Slim en mooi initiatief. Ik ben meteen lid geworden. En zie in de ledenmails al dat de ideeën over het opkopen van grond inventief zijn en verder gaan dan grond opkopen en zelf extensief ontwikkelen. Samenwerking met agrariërs is ook mogelijk. Dat spreekt me aan. Veel boeren willen wel maar hebben daarbij wel hulp nodig. (Kijk alleen al naar het enthousiasme over de uitkoopregeling van varkensboeren).
Land van Ons
Lezen in de kroeg
Geroezemoes, warmte, een zacht muziekje, gerinkel van glazen en de brul van een goede koffiemachine. Ik vind het een heerlijke omgeving om te lezen en te werken en kan er uren zitten. Snap dus ook dit initiatief heel goed. Als ik het vóór mijn reis had geweten was ik aangeschoven in San Francisco. In Nederland heb je er eentje in Den Haag.
How two women quietly reading books in an SF bar started an introvert revolution - SFGate
Achterstevoren een plaatje opzoeken
Dus je hebt een plaatje en je wil weten wie of wat er op staat. Dat kan in Google maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Voor journalisten een essentiële vaardigheid maar ook voor hobbyisten een leuk trucje om te kunnen.
bellingcat - Guide To Using Reverse Image Search For Investigations - bellingcat
Dit belangrijke verhaal is nu verteld
In 2006 kreeg ik een mailtje van Bauke. Ons contact was een paar jaar verwaterd dacht ik. Het bleek dat hij en zijn vrouw in die tijd ‘even’ wat anders te doen hadden. Namelijk dealen met de realiteit van leven na een beroerte. Na mijn afstuderen in 1994 bouwde ik een vriendschap op met mijn oud docent Jaska en haar man Bauke. Na de radiostilte en hun verhuizing naar Harlingen kreeg die vriendschap een nieuwe invulling. En in 2016 nam Bauke afscheid van het leven en wij van elkaar. Er valt over het hele proces tussen van beroerte tot zelfgekozen levenseinde zoveel te vertellen. En dat heeft Jaska nu gedaan. Het is een rijk en confronterend verhaal. Geen uithoek van wat mens zijn inhoudt wordt overgeslagen. Een belangrijk boek.
Obelisk Boeken | En als de dood nu niet het ergste blijkt?
Onderduiken
Duik de diepste dieptes van de zee in. Hou vol, blijf scrollen tot je bij het eind bent.
Neal.fun
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland