Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #190

Revue
 
Kom jij met andere veranderaars co-creeren? Stemmen met je portemonnee? Maak het eerst makkelijker! C
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

1 december · Editie #190 · Bekijk online
Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Kom jij met andere veranderaars co-creeren? Stemmen met je portemonnee? Maak het eerst makkelijker! Creatief boeren kan écht. Het internet is nog steeds stuk. En muziek is zeg maar echt een dingetje.

Een echt gaaf event om 2020 mee af te trappen?
Samen met Marjolijn de Graaf organiseer ik op 30 januari een co-creatie voor mensen die voor verandering gaan, en daarbij anderen mee moeten krijgen.
Je gaat leren van andere veranderaars die voor dezelfde uitdagingen staan als jij! Dus niet van een expert die een masterclass komt geven waar je braaf naar zit te luisteren. We gaan interactief in een Open Space aan de slag met de vraagstukken die voor jou en ons echt leven.
En aan het eind ga je niet met wat aantekeningen naar huis, maar met een checklist, prototype, werkvorm of canvas dat je meteen zelf kan gebruiken. En met echt nieuwe inzichten, verdieping, inspiratie en een stel hele toffe nieuwe contacten.
Dat kan ik beloven omdat ik weet dat de wijsheid die we nodig hebben in de groep aanwezig zal zijn. Vooral als jij ook komt. Hak dus maar snel een knoop door en begin 2020 met een knal.
Veranderaars ontmoeten en van elkaar leren? | Sanne Roemen
Stemmen met je portemonnee? Hou toch op!
Hoe hard ik ook mijn best doe om duurzame keuzes te maken, ik faal ook aan de lopende band omdat de niet-duurzame keuzes vaak gewoon aantrekkelijker zijn. Makkelijker te verkrijgen en goedkoper en vaak ook zeer heftig geadverteerd.
Zolang de trein naar Portugal nog honderden euro’s duurder is en er 36 uur over doet blijf ik vliegen. Zolang ik nergens een oplaadpunt voor een elektrische auto vindt en de autodeel abonnementen duurder zijn dan een eigen auto, rijd ik op benzine. Ik wil graag op inductie koken, maar de investering in mijn stoppenkast moet ik van mijn verhuurder uit eigen zak betalen. Wanneer de echte prijs van vlees in de schappen berekend zou worden, zou ik waarschijnlijk nóg vaker voor vega kiezen dan ik nu doe.
En voor mij is het dan nog redelijk goed te doen om duurzame alternatieven te kiezen. Als je minder te besteden hebt ligt die keuze vaak nog iets verder buiten je bereik.
Het moet écht OOK heel erg van de andere kant komen. Niet of-of maar en-en. Van politiek en bedrijfsleven. Als zij het voor ons makkelijker maken om de duurzame keuzes te maken, zullen meer mensen dat heus wel doen. En nu de EU heeft verklaard dat we in een klimaatcrisis zitten, zou er dan eindelijk een impuls zijn voor verbetering?
Nee, een duurzame wereld begint niet bij jezelf. Een pleidooi tegen consumentenactivisme
Creatieve boeren
Al zo'n twaalf jaar houd ik me af en aan voor verschillende opdrachtgevers bezig met vitalisering van het platteland en met een gezonde en toekomstbestendige agrarische sector. En ja ik word echt heel moedeloos van de boerenprotesten. Het is niet nieuw waarmee ze nu geconfronteerd worden. De grenzen aan de groei zijn al jaren in beeld en heel veel boeren hebben daar niet goed op geanticipeerd. Dat is niet helemaal hun schuld want via vooral Rabobank en subsidies hebben ze vooral groeiprikkels gehad en minder prikkels om op andere manieren te innoveren. Dus zo'n voorbeeld van boeren die samenwerken met designers gaat me aan het hart en ik word er vrolijk van. Lees.
Boeren zoeken ontwerpers: Een creatieve blik op de toekomst van de landbouw
Het internet is stuk
En de oervader van het web heeft ideeën om daar wat aan te doen. Wat vinden jullie? Ik weet het oprecht niet…
Tim Berners-Lee unveils global plan to save the web | Technology | The Guardian
Muziek!!!! Het plasma van mijn bloed
Het lukt me niet om met woorden te zeggen hoe belangrijk muziek voor me is. Een goed live concert geeft me genoeg energie om een berg op te tillen. Met een liedje kan ik mijn humeur 180 graden laten kantelen. Als ik moe ben heb ik een pep van een liedje. Een hyperfocus playlist op spotify helpt me om uren achter elkaar geconcentreerd te werken. Als ik tot rust wil komen en zachtjes wil indommelen weet ik ook precies wat ik op moet zetten.
Robb Flynn van Machine Head zegt: Robb Flynn: ‘Music isn’t about being perfect, it’s about capturing lightning in a bottle’
Nietsche “without music life would be a mistake”
Kurt Vonnegut schijnt gezegd te hebben:
“If I should ever die, God forbid, let this be my epitaph: THE ONLY PROOF HE NEEDED FOR THE EXISTENCE OF GOD WAS MUSIC”
I rest my case.
Hieronder twee artikels over muziek die met mij wel resoneerden dus.
Music Could Be a Universal Language We All Understand, Science Shows
Breakthrough in understanding the chills and thrills of musical rapture | Science | The Guardian
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland