Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #186

Revue
 
De voordelen van asynchrone communicatie. De kunst van het luisteren. Hoe protest in je gezicht kan o
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

3 november · Editie #186 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

De voordelen van asynchrone communicatie. De kunst van het luisteren. Hoe protest in je gezicht kan ontploffen. Wonen in klei. De pastor die ‘purity rings’ omsmelt tot een giga vagina

Asynchroon communiceren helpt enorm bij focus.
Wegens onderbrekingsmanagement staat mijn telefoon vrijwel altijd uit of stil. Meestal kan ik gewoon niet opnemen omdat ik met een groep aan het werk ben. Maar daarnaast wil ik ook niet gestoord worden omdat ik probeer te focussen op één taak tegelijk. Een onderbreking kost namelijk gemiddeld 20 minuten om weer in de flow te komen. Plus, over veel zaken die je me aan de telefoon wil vragen moet ik even nadenken. Of ik moet er wat spullen bij pakken om terug te zoeken wat de context ook alweer was.
Het gaat natuurlijk verder dan telefoon. Inmiddels komen er allerlei whatsapp- en slack groepen bij die proberen je aandacht te vangen. Hieronder twee diepgravende artikelen over de voordelen van asynchroon communiceren en over het opvangen van de nadelen ervan.
Asynchronous Communication: The Real Reason Remote Workers Are More Productive
The Art of Async: The Remote Guide to Team Communication | Twist
De kunst van het luisteren herontdekken
Zoals jullie weten doe ik wel eens een rondje ‘free listening’. Dat is ooit bedacht door Benjamin Mathes. Die realiseerde zich dat we niet meer naar elkaar luisteren en dat dat wel belangrijk is. Heel simpel. En ik vind dat ook. Hij heeft er een boek over geschreven. En daarom is ie in deze podcast. Luister maar.
154: Benjamin Mathes—Recovering The Lost Art Of Listening
Stop toch met die heligschennis!
Thihi! Het briljante boek Good Omens van Neil Gaiman en Terry Pratchett is eindelijk tot een serie gemaakt. En die zit ontzettend goed in elkaar. Ik probeer niet alles in een keer te kijken maar rustig een aflevering per keer. Het draait allemaal om de apocalyps die in het honderd dreigt te lopen omdat de antichrist als baby bij het verkeerde gezin terecht is gekomen en ze hem nu niet meer kunnen vinden. Een engel en een bengel gaan hem zoeken. En dat schiet een groepje reli’s in het verkeerde keelgat. En die gaan protesteren en roepen dat Netflix de serie moet stopzetten na het eerste seizoen. Maar… er is maar een seizoen. En onbedoeld zorgt dit clubje voor een hele fijne marketing impuls voor deze serie. Kijken dus!
Neil Gaiman says Good Omens petition asking Netflix to cancel the show was "the best thing in the world"
Ik wil ook mijn huisje kleien!
Te tof dit. Je huis kleien. Daarbij de loop van het land volgen. Er allemaal afval in verwerken als opvulling en ook als glazen mozaïek voor toffe lichtinval.
Woman's Magical Cob House Built with Earth & Reclaimed Materials
Een heldin van me, deze bad ass pastor
Nooit gedacht dat ik dit nog eens over een pastor zou zeggen: dit wijf is echt bad-ass en ze schopt kont dat het een lust heeft. Kijk vooral het filmpje. Hoppa. En dan even aanmelden voor haar nieuwsbrief hieronder.
This Pastor Is Melting Purity Rings Into A Golden Vagina Sculpture | HuffPost
Just Throwing It Out There - (my 1st monthly email!)
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland