Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #183

Revue
 
Hai. Ik heb mijn filters nog verder scherpgesteld voor jullie. Ik streef nu naar maximaal één link pe
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

13 oktober · Editie #183 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Hai. Ik heb mijn filters nog verder scherpgesteld voor jullie. Ik streef nu naar maximaal één link per dag. Dat zal niet altijd lukken, maar deze week dus wel. Kwaliteit > kwantiteit :-D. Hopelijk zit er iets voor je tussen.

Energie opwekken in het donker
Leuk. Veelbelovend. Omgedacht.
The Anti-Solar Panel - A Device That Generates Electricity From Darkness
Terugpraten tegen een podcast
Een goed gesprek tussen twee fijne mannen waarbij ik me erop betrapte af en toe terug te praten tegen de podcast. Over media, de insteek, hoe om te gaan met minderheidsstandpunten etc.
Goed Nieuws met Joris Luyendijk - Heeft De Correspondent niet wat meer waan van de dag nodig? - De Correspondent
pca.stDeel
Een jaar zonder smartphone
Zelf heb ik niet zo’n ‘last’ van overmatig smartphone gebruik. Ik blijf in contact met mensen die ver weg wonen, gebruik hem heel veel om te lezen, en hij is onmisbaar bij het reizen. Zo te zien heeft deze dame die een jaar zonder smartphone moet doen, het meeste last als ze aan het reizen is en daar iets mis gaat. En voelt ze zich minder verbonden met mensen die op social media veel delen. Toch hoor ik veel mensen die willen minderen. Komt er toch op neer om je gedrag te trainen denk ik. Je scherm op grijstonen zetten schijnt te helpen. Je notificaties uit, geluid uit. Of al je apps naar het tweede scherm en je eerste scherm helemaal leeg maken.
If this woman stays off her smartphone for an entire year, she'll win $100,000
Dwarse boeren
Even een boos dingetje. In de zoektocht naar een vitaal platteland heb ik jarenlang heel veel agrariërs in dialogen begeleid. Er zitten er tussen die creatief en innovatief zijn, die graag samenwerken en kennis delen en die het voortbestaan van moeder aarde hoog in het vaandel hebben. Best veel. En er zitten er tussen die tegen de klippen op proberen te groeien. Die zodra het melkquotum verdwijnt bakken met geld lenen om stallen uit te breiden en maximaal te produceren. Die op het moment dat fosfaat, stikstof en mest beperkt moeten worden, verrast worden en in de problemen komen.
Ik zal de laatste zijn die alle boeren over een kam scheert. Maar ik vind dat de groep die zijn verantwoordelijkheid nog te weinig neemt, dat met bloedspoed alsnog moet doen. En ik ween dikke tranen dat de Provincie Friesland zich heeft laten intimideren om de stikstofplannen terug te draaien. BAH!
Als boer kun je je verantwoordelijkheid voor het klimaat niet negeren omdat het even niet uitkomt | De Volkskrant
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland