Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #182

Revue
 
Greta en de shit die ze over haar heen kreeg. Redouan die misschien wel een hele belangrijke dansprij
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

6 oktober · Editie #182 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Greta en de shit die ze over haar heen kreeg. Redouan die misschien wel een hele belangrijke dansprijs krijgt. Wildvreemden die iets liefs voor je doen. Sukkels met teveel zelfvertrouwen. (Bio-)logische familie.

Greta = great.
Deze intelligente jonge vrouw in de dop die alleen spreekt wanneer ze vindt dat ze iets te melden heeft, en dat heeft ze dan ook. Die geen suiker bij het zuur doet. Die ons confronteert met onze tekortkomingen en dingen zegt die we misschien niet willen horen. Ik ben fan.
Er zijn mensen die geen fan zijn en die een hoop stront over haar heen gooien. Daar begrijp ik weinig van, ik bedoel waarom steek je je energie daar in. Nou ja, die stront is dus weer gefactchecked. En dat vind ik dan wel weer tof.
If world leaders choose to fail us, my generation will never forgive them | Greta Thunberg | Opinion | The Guardian
Hoaxes about Greta Thunberg go after her family, image and activism - but why?
Over het deugen der mensen
Wanneer deed een wildvreemde iets goeds voor jou? Dit waren jullie hartverwarmende reacties - De Correspondent
Sukkels met zelfvertrouwen
Lekker lang meanderend artikel over zelfoverschatting. Altijd fijn om eraan herinnerd te worden dat we veel minder weten dan we denken.
We Are All Confident Idiots - Pacific Standard
Een zwaan
Op radio 1 werd hij geïnterviewd omdat hij genomineerd is voor een Zwaan, een soort Oscar voor de dans. Ik googlede en stuitte op een aantal superinspirerende filmpjes. No excuses, no limits! Whoooo
Born 6-0 Behind | Redouan Ait Chitt | TEDxWarwick
Je logische familie vinden.
Amanda Palmer had het op haar Instagram over “your logical family, as opposed to your biological family”. Ze verwees naar Armistead Maupin. Die ik graag lees. Even zoeken bracht mij bij dit artikel. Voor Maupin was zijn biologische familie er eentje waar hij zich niet zo thuis voelde. Die van mij is wel enorm mijn thuis. En toch ben ik zo blij dat ik ook een aantal ‘logische’ families heb gevonden. Vooral de Metal family is volledig geisoleerd van de rest van mijn dagelijkse leven en vriendenkring en is elke keer weer een tribe om bij thuis te komen en 100% dat stukje van mezelf te kunnen zijn. Maandag mag ik weer, Machine Head in Tilburg. Whoooooo.
Logical Family: A Memoir by Armistead Maupin review – in search of a second family | Books | The Guardian
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland