Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #177

Revue
 
Tim Urban heeft een nieuw project. Nog even over right to repair en Apple. Slapeloos? En een paar red
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

1 september · Editie #177 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Tim Urban heeft een nieuw project. Nog even over right to repair en Apple. Slapeloos? En een paar redenen om vrolijk te zijn. De krenten uit de pap van deze zomerse week.

Diep onderzoek en een gekantelde kijk
Tim Urban vraagt zich dingen af, denkt er lang en diep over na, komt met een gekantelde kijk en voorziet die van lullige maar nuttige tekeningen in heerlijke lange uitlegartikelen. Mijn all time favorite is de serie over Procrastination (uitstelgedrag). Die heeft ie ook weer omgeklust in een TED video. Aanrader.
Hij is nu heel lang (drie jaar???) bezig geweest met de bekende vraag betreffende “Life the universe and everything” en heeft de eerste artikelen daarover gepubliceerd.
The Story of Us: Intro — Wait But Why
The Great Battle of Fire and Light — Wait But Why
Nog even over apple en right to repair.
Mark Meinema wees me op deze korte (20 minuten) documentaire hierover. Het kijken waard.
Apple under fire for allegations of controversial business practices
Slaap zoet. Of niet.
Liggend in een ondefinieerbare poel viezigheid in het gangpad van een nachttrein naar de wintersport. In een tentje onder de genadeloze zomerzon met een voetbaltoeter naast mijn hoofd. Ik kon altijd en overal slapen. Ogen dicht en weg was ik. Dat is de laatste jaren een stuk minder. Best jammer.
Slaap vind ik an sich al een heel fascinerend thema waar ik af en toe in duik. Bregje schrijft er heel mooi over in deze serie voor Vrij Nederland. En zo blijkt slapeloosheid ook een beetje een gouden randje te hebben…
Slapeloosheid is geen nachtelijk probleem (en heeft een gouden randje)
Talking Heads over dingen om blij van te worden
David Byrne heeft wel meer in zijn mars dan in oversized pakken zeer dansbare en intense muziek te maken. Bijvoorbeeld een online magazine maken waarin trallerhande volk publiceert over dingen om blij van te worden. Waarbij het natuurlijk verder aan jou is of jij daar ook blij van wordt. Maar ik in ieder geval van het meeste wel.
David Byrne Announces New Online Magazine Reasons to Be Cheerful | Pitchfork
Putting Parks over Pavement - Reasons to be Cheerful
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland