Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #168

Revue
 
En nou ineens weer heel veel links. Vliegt ook over het hele spectrum van mijn interessegebied heen.
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

16 juni · Editie #168 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

En nou ineens weer heel veel links. Vliegt ook over het hele spectrum van mijn interessegebied heen. Ik hoop dus dat er voor jou ook weer een paar pareltjes tussen zitten. Enjoy!

Spelende vrouw, wat heb je nou geleerd?
Why It Pays to Play Around - Issue 73: Play - Nautilus
Een andere kijk op migratie door de ogen van een Ivoriaanse topambtenaar
Laat je blik op migratie kantelen door dit mooie en confronterende artikel. Het tweede artikel is een selectie van de meest waardevolle vragen en antwoorden die na publicatie op De Correspondent in de bijdragen stonden.
Deze topambtenaar uit Ivoorkust houdt Europa een spiegel voor: het migratiedebat zit vol hypocrisie, leugens en racisme - De Correspondent
Waarom verlaten Ivorianen hun land – en nog vier van jullie vragen aan de hoogste migratieambtenaar van Ivoorkust - De Correspondent
Klassieke brainstormtool bedenker overleed
Een mindmap is goed voor alles! Brainstormen, onthouden wat je in een boek gelezen hebt, plannen maken, overzicht creëren etc. Hier een ode.
One Diagram To Mind Them All: Hyperspace in the 1970s | Frieze
Podcast tip
Ik consumeer dus weinig nieuws. Des te meer podcasts. Soms knalt er eentje hard naar binnen. Deze dus.
Mooi verteld, dramatisch verhaal. Het raakte mij persoonlijk omdat ik de muzieksmaak herken en een vriend van me in een ver verleden ook de sprong waagde en die niet overleefde.
Waarom - VPRO
Jij ook podcasts luisteren? Hier wat wegwijzers in podcastland.
Podcast Luisteren (PodNL) - de Beste Nederlandstalige podcasts
Luisterlijst.nl
Met data werken voor dummies. En journalisten
Voor journalisten wordt het steeds belangrijker om een beetje hendig te worre met data. Maar voor andere consumenten van online data ook. Herken jij dit en wil je wat leren? De New York Times heeft er een cursus voor, gericht op journalisten dus, en die is helemaal open source. Kan jij dus ook volgen. Have fun!
The New York Times has a course to teach its reporters data skills, and now they’ve open-sourced it » Nieman Journalism Lab
Moet je het nieuws volgen?
In een van mijn favoriete podcasts, de Appels en Perenshow, ging het over al dan niet nieuws volgen. In het kader van overload- en depressiepreventie volg ik het niet. Maar ik mis wel een bron die voor mij de belangrijkste onderwerpen eruit filtert en dan van die onderwerpen de meest kwalitatief hoogwaardige bronnen selecteert. Zoiets hadden Wietse en Reinier het dus ook over in voornoemde podcast. En toen stuitte ik op dit. Ik heb me geabonneerd. Keep you posted. Tot dan gebruik je gewoon mij als filter, niet voor nieuws, wel voor waarde.
Introducing Deepnews Digest – Monday Note
Doelen stellen? Vragen stellen!
Whoa ik hou echt niet van doelen stellen. Of het nou SMART doelen zijn, opgebroken in hapklare brokken, of Big Hairy Audacious Goals, die je verbeeldingskracht moeten oprekken. Ik heb zelfs ooit SMART opnieuw uitgevonden zodat het voor mij beter ging werken. Vragen stellen daarentegen, da’s nou weer net helemaal mijn ding.
You should be setting fewer goals–and doing this instead
Wist ik niet: een ramp voor de muziekindustrie
Hier een long read over de dag (in 2008) dat een giga archief met masters van muziekstukken in de as gelegd werd. Sjees. Wist ik niet.
The Day the Music Burned - The New York Times
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland