Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #167

Revue
 
Persvrijheid, helende kracht van muziek en tuinen, en welzijn vóór welvaart. En verder wens ik jullie
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

9 juni · Editie #167 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Persvrijheid, helende kracht van muziek en tuinen, en welzijn vóór welvaart. En verder wens ik jullie een rustig, knus, liefdevol lang weekeinde.

We need judges to defend free speech, because governments rarely do.
Ook in mijn nabije omgeving geven veel mensen af op “de media” en “de journalistiek”. Jammer als alle journalistiek zo over één kam geschoren wordt. Je vergeet voor het gemak even dat de pers een belangrijke functie heeft om de macht te controleren en misstanden aan het licht te brengen. De pers is vaak de kanarie in de kolenmijn. In vele Westerse, ook Europese landen wordt de persvrijheid bedreigd, belanden journalisten en vrije bloggers in de cel omdat ze zaken zichtbaar maken die de zittende macht liever niet in de spotlights wil hebben.
Daarom is het van belang dat zelfs een narcistische klootzak als Assange beschermd wordt.
US efforts to jail Assange for espionage are a grave threat to a free media | Alan Rusbridger | Opinion | The Guardian
Zonnig nieuws: welzijn voor welvaart!
Aan onze tegenvoeters kunnen we een voorbeeld nemen.
“Under New Zealand’s revised policy, all new spending must advance one of five government priorities: improving mental health, reducing child poverty, addressing the inequalities faced by indigenous Maori and Pacific islands people, thriving in a digital age, and transitioning to a low-emission, sustainable economy.”
New Zealand’s Next Liberal Milestone: A Budget Guided by ‘Well-Being’ - The New York Times
Genezend: muziek en tuinen.
Afgelopen weekend genoot ik de geneeskracht van de moshpit op Fortarock. Morgen is het tuinendag in Nijmegen en kunnen we vrij rondsnuffelen in verschillende particuliere tuinen in de stad :-D
The Healing Power of Gardens: Oliver Sacks on the Psychological and Physiological Consolations of Nature – Brain Pickings
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland