Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #159

Revue
 
Tieners in het Amerikaans Congres op de bres voor actie tegen klimaatverandering. Internet is jarig:
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

7 april · Editie #159 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Tieners in het Amerikaans Congres op de bres voor actie tegen klimaatverandering. Internet is jarig: 30! App gesprekjes hebben geen einde… down the rabbit hole. Ibrahim wil Oord spelen, jij kan helpen. Nog iets van Henk Blanken over je zelfgekozen dood. Neil Gaiman gebruikt Leuchtturm! De stem van Christopher Lee bij en documentaire over Tarot.

Jeugd heeft de toekomst? Als je ze het heden geeft wel.
Congress just got climate change testimony from eloquent teenagers
Je moet erbij geweest zijn...
Timeline: The 30-Year History of the World Wide Web
De Limbo van online messaging apps
Dat is iets waar ik lastig mee kan dealen. Al die losse, ongoing gesprekjes op al die verschillende kanalen. Whatsapp, facebook messenger, instagram direct messages, Slack. Ik weet niet meer wat ik waar tegen wie gezegd heb, of er ergens nog op een reactie van mij gewacht wordt, of dat het allemaal niet zo boeit. Het is nou ook weer niet zo erg dat ik het graag op wil lossen hoor, maar het voelt wel alsof er via al die berichten apps allemaal draadjes aan me zitten. Plakkerige draadjes, als spinrag.
There’s no goodbye in the endless texting conversation.
Help Oord manifesteren!
Ik ken Ibrahim al best lang. Hij heeft een bijzonder verhaal. En hij kan ongelooflijk goed vertellen. Hij maakt theaterstukken van zijn verhaal. Een drieluik. Om het op de planken te krijgen is hij een crowdfunding gestart. Echt vet als je wil helpen.
'Oord' een Toneeltrilogie door Ibrahim Mousa – voordekunst
Weer eentje in het thema 'mijn dood is (niet) van mij'
Met alleen een briefje ‘ik wil dood’ kom je er niet - De Correspondent
Smullen van Neil Gaiman!!!
Neil is een van mijn allerfavorietste schrijvers. En ik vind hem een bijzonder leuk mens. En hij is met Amanda Palmer en dat is ook een held van me. Tim’s boek “the 14 hour workweek” was prikkelend en zoemt nog steeds af en toe rond in mijn systeem. Een goed koppel dus.
Hoe je jezelf aan het schrijven krijgt? Neil liet zich inspireren door Ian Fleming (die James Bond schreef). Die hield kennelijk helemaal niet van schrijven Dus die checkte in in een hotel in een oord waar hij verder geen interesse in had, anders zou hij de toerist uit gaan hangen. En het moest een beetje een rothotel zijn, anders zou je gaan baden in luxe. Dan maak je het boek wel binnen twee weken af, dan kan je eindelijk dat rot oord ontvluchten.
Neil schrijft zijn eerste kladversie in vulpen. Gebruikt momenteel Leuchtturm notebooks (ben ik fan van wegens paginanummers en twee touwtjes erin).
The Tim Ferriss Show | Neil Gaiman — The Interview I've Waited 20 Years To Do
De beste stem over een interessant stuk gereedschap
Ik gebruik de Tarot best vaak om mijn denken te kanaliseren en te kantelen. Mijn ervaring is dat de kaarten, in antwoord op een vraag, helpen om bij de antwoorden te komen. Die je uiteraard gewoon zelf al hebt, alleen verstoppen ze zich soms. Dus zo'n kaart kan helpen om voorbij het sociaal wenselijke antwoord op je vraag te komen, of het antwoord te laten zien dat je eigenlijk niet wil horen maar waar wel de crux zit. Nou dat.
En Christopher Lee, weer zo'n held. Sir!!! Jaja een ridder. Anyhoo je kent hem vast wel. En die is dus de vertelstem in deze docu over de tarot. Die een mooi, rijk en veelzijdig beeld schetst. Ik werd er blij van.
Watch Christopher Lee Narrate a Documentary on the Occult Power of the Tarot
Jij ook met de kaarten aan de slag?
Deze website heb ik er altijd naast! Omdat ik hier op ideeën kom en ze een heldere uitleg bij alle kaarten geeft.
Learning the Tarot - An On-Line Course
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland