Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #154

Revue
 
Zo te zien is het een activistisch weekje geweest. Voor treinen, tegen het internetfilter en voor ver
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

3 maart · Editie #154 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Zo te zien is het een activistisch weekje geweest. Voor treinen, tegen het internetfilter en voor vernieuwing van de democratie. Maar ook een snoepje voor knopjesfetisjisten, en een te gekke workshop over Naakt Presenteren. Fijne week allen!

Chitty chitty bang bang
Onlangs ging ik met de trein naar Zuid Duitsland. Een reis duurde nog nooit zo kort. Ik zat heerlijk, had mijn natje en droogje, kon fijn werken en bijpraten met broerlief. En het was best betaalbaar. Toen ging ik uitzoeken wat een trein naar Portugal (een lievelingsbestemming) zou kosten. Nou is dat variabel maar ik kwam rond de vierhonderd euro uit en 32 uur reizen. Dat laatste vind ik nog niet eens zo'n probleem, de vakantie begint wat mij betreft zodra ik mijn voordeur achter me dicht trek, maar die prijs?
Dat moet toch anders kunnen. Dus tekende ik deze petitie.
Meer treinen, minder vliegen! - GroenLinks
Het internet is stuk, en wordt nog stukker
Twee dingen: de ‘linkbelasting’, dat je moet betalen als je ergens naar wil linken. Dat staat daar dus gewoon in he, in die wet. Nou gaat dat niet over wat ik hier doe hoor. Maar als Google dus in de zoekresultaten naar bepaald auteursrechtelijk beschermd materiaal wil linken, moet ze daarvoor betalen. Wat denk je dat dat met de zoekresultaten doet?
En het tweede ding: grote sites worden verplicht een uploadfilter te gebruiken waarmee ze content verwijderen waarin beschermd materiaal gebruikt wordt. Dit dus, bijvoorbeeld. Tijd om in actie te komen.
Wat jij kan doen om het internet te redden – Bits of Freedom
9 misverstanden over “artikel 13” uit de wereld geholpen – Bits of Freedom
Dapper om telkens weer de discussie aan te gaan
Onvermoeibare klimaatbloggers gaan de strijd aan met klimaatsceptici
Een permanente, gelote volksraadpleging. Like!
Niet alleen verkiezingen, maar ook loting: zo vernieuwen 76.000 Belgen de democratie - De Correspondent
KNOPJESSSSS
Heb jij iets met knopjes? Word je blij als ze zo fijn een beetje terugklikken als je erop drukt of eraan draait? Ken je de frustratie van een knopje dat continu licht geeft zodat je geen oog dicht doet? Of dat juist geen licht geeft waardoor je het in het donker niet kan vinden? Dan lik je je vingers af bij dit artikel en de links erin.
Five Lessons From Seven Years of Research Into Buttons - The Crux
Naakt presenteren?
Workshop Naakt Presenteren | Meetup
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland