Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #153

Revue
 
Deze zondag eerst even over mij. Dan een fittie van onze eigen Rudy met Fox News, iets over smart cit
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

24 februari · Editie #153 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Deze zondag eerst even over mij. Dan een fittie van onze eigen Rudy met Fox News, iets over smart cities, Zwitserse gletsjers, een handig appje, haaien, eenzaamheid, en twee mooie liefdesverhaaltjes. Happy Sunday!

Joepie! Een nieuwe samenwerking!
Erwin Elling en Annedien Hoen, twee mensen waar ik al jaren af en aan mee rondzwerm, bedachten Rent a War Room. En ze zochten een ploeg meester facilitators om mee samen te werken. Daar ben ik er dus een van. Dit stukje geeft je meteen een beeld van waar ik me zoal mee bezig houd. Ik ben dus met én zonder War Room te boeken als je een doorbraak rond een ingewikkeld probleem wil bereiken.
Sanne Roemen verbindt zich als facilitator aan Rent a War Room® — Rent a War Room®
Rudy vs Fox
Rutger Bregman veroorzaakte virale opschudding met zijn filmpje over hoe hij in Davos stelt dat niet filantropie, maar belastingen belangrijk zijn voor het oplossen van wereldwijde problemen. Een stukje spin off is een heerlijke fittie met Fox News bully Tucker Carlson.
Historian who confronted Davos billionaires leaks Tucker Carlson rant | Society | The Guardian
De slimme digitale stad.
Best een goed idee om alert te zijn en te voorkomen dat die digitale stad straks gemonopoliseerd wordt door de big five. Barcelona en A'dam geven het goede voorbeeld.
Zo voorkomen we dat onze steden veranderen in laboratoria voor techbedrijven - De Correspondent
Smeltende gletsjers. Maar vooral een mooie repo.
Where Glaciers Melt Away, Switzerland Sees Opportunity - The New York Times
Vet handig appje
Ik lees voornamelijk digitaal en vond het altijd al vet handig dat ik dan mijn hightlights ook digitaal heb en kan doorzoeken. En nou doet Readwise er nog een schepje bovenop door mij elke dag een soort van random VIJF highlights die ik ooit gemaakt heb te e-mailen. Gaandeweg kan ik aangeven welke hightlights ik wel en niet weet te waarderen en dan gaat dat algoritme steeds betere selecties maken. En ik word weer eens herinnerd aan de dingen die ik het herinneren waard vond. Supertof.
Readwise
Geinig, ook haaien worden aangetrokken
door mijn favoriete muziek :-D
Death metal attracts sharks as it mimics "struggling fish" / Boing Boing
Ouch. Eenzaamheid versterkt zichzelf
Vanaf de helft van dit filmpje wordt uitgelegd hoe het werkt dat eenzaamheid zichzelf versterkt. Hoe gekwetst worden je in het defensief duwt en je door de filters van een vijandige wereld je eigen self-fulfilling prophecy creëert. En voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel.
Ik kende iemand die in die vicieuze cirkel zat, en kan je vertellen, dat is niet bijzonder aangenaam in de omgang. En ik zal tijdens donkere periodes zelf ongetwijfeld ook dit gedrag hebben vertoond. Zie er dan maar eens bij te blijven.
Loneliness
Liefdesverhaaltje 1
Early Adopter - Motherboard
Liefdesverhaaltje 2
Kitbull | Pixar SparkShorts
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland