Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #149

Revue
 
Stephen Fry over Brexit, met een gestolen identiteit een villa huren, mijn liefde voor het merk XS4AL
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

20 januari · Editie #149 · Bekijk online
Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Stephen Fry over Brexit, met een gestolen identiteit een villa huren, mijn liefde voor het merk XS4ALL, goede voornemens, managementlessen van rockbands, dementiekunst, en iets over RSS.

Snap jij het nog?
Oeh ik voel me echt dom als het over de Brexitperikelen gaat. Harde Brexit, zachte Brexit, no-deal… En hoe ’t toch zover heeft kunnen komen. Gelukkig legt Stephen Fry het best goed uit.
Brexit: Facts vs Fear, with Stephen Fry.
Dat gebeurt mij vast niet, identiteitsdiefstal.
In mijn BTW nummer zit mijn BSN verwerkt. Als zp-er ben ik verplicht mijn BTW nummer op mijn site te publiceren. De NL overheid zegt dat je je BSN nummer heel goed moet beschermen. Ze hebben zelfs een app waarmee je, als je een kopie van je ID maakt, je BSN nummer kan uitgummen. Nu is recent de belastingdienst verplicht gemaakt om de BSN nummers uit de BTW nummers te halen maar dat gaat nog wel even duren voor het zover is.
Ik vroeg me af hoe reeel dat nou is, dat mensen met je identiteit aan de haal gaan. Rambam deed even voor hoe het moest. Mocht je nog alternatieve inkomstenbronnen zoeken, hier een lesje identiteitsfraude met een rijbewijs 101. Hoe kom je aan een rijbewijs? Wat dacht je van een rijbewijs selfie van een pas geslaagde coureur?
ID Fraude gemist? Start met kijken op NPO Start
Mijn liefde voor XS4ALL
Geboren uit Hac-tic vanuit het ideaal om internet voor iedereen toegankelijk te maken. Activistisch, voert rechtszaken tegen spammers en voor vrijheid van meningsuiting (gedaagd door Scientology).
Toen ik eens een trojaans paard op stal bleek te hebben heb ik een hele middag met een XS4All Helpdesk medewerker aan de lijn onder mijn bureau gelegen om mijn computer weer op te schonen. Als mijn internet eens klappert verheug ik me erop de helpdesk te mogen bellen. Ik heb, ik beken, zelfs wel eens de helpdesk gebeld terwijl ik zelf al wist dat het probleem ergens anders aan lag… Gewoon voor de leuk.
En nou gaat KPN het merk ontmantelen. Het maakt mij geen fuck uit of ze zich voornemen om de kwaliteiten van XS4all te behouden. Uit een artikel in het parool van 19 januari blijkt wel dat ze dat niet waar gaan maken. Zodra het zover is ben ik weg. Het schijnt best aantrekkelijk te zijn om gewoon over te stappen op 100% mobiel internet. Ik ga het uitzoeken.
In de tussentijd ben ik razend gefrustreerd dat de big corpo’s zomaar mijn lievelings af kunnen pakken. DAMN!!!
Luc Gommans - No more XS4ALL is unthinkable
Kroniek van een ontmanteling - Het Parool - Blendle (BETAALMUUR DUS)
Waarom het zo lastig is en hoe onze hersenen werken.
Sommige gewoonteveranderingen gaan bij mij als vanzelf. Stoppen met roken was er zo eentje. Dat was bij mij echt kakkiemakkelijk. Maar er zijn andere habits die ik er maar niet uit krijg. De Correspondent besteedde er een podcast van Bregje Hofstede aan. Aan hoe dat dan werkt enzo. Fijn luisteren.
Bregje Hofstede - Hoe je je wél aan goede voornemens kunt houden - De Correspondent
pca.stDeel
Bands als management inspiratie?
Afgelopen najaar vertrok ik op stel en sprong naar de VS om de laatste drie concerten van mijn favoriete band (Machine Head) in de line up met Phil Demmel op gitaar en Dave McClain op drums mee te maken. Na 15 respectievelijk 23 jaar namen de mannen afscheid. Voor insiders is het geen raadsel waarom. Machine Head is een autocratie, en de houdbaarheid van zo'n systeem bleek in dit geval beperkt.
Tussen 1994 en 2000 had ik zelf een management kantoor in de metal en punk. Ons kroonjuweel Laberinto was juist vrij egalitair ingericht.
Interessant dus voor mij om dit artikel tegen te komen waarin een aantal verschillende manieren van organiseren van bands wordt belicht. Waarbij je er management lessen uit zou kunnen trekken. Hoewel het verdelen van auteursrechten en rechten van uitvoerenden, de rolverdeling bij schrijven en componeren en in de publiciteit treden best wel uniek is voor de muziekwereld.
What startups can learn from the Stones
Niet een beetje ontroerend
Oh boy. Hier schoot ik eerst van vol en daar bleef het niet bij. Ik moest echt huilen. Door de schoonheid van het werk dat deze man met zijn dementerende moeder maakte. En door zijn eigen emoties op het podium. Laat je er daardoor niet van weerhouden om hiernaar te kijken. Het is echt zo mooi. Zakdoekje bij de hand.
Tony Luciani: A mother and son's photographic journey through dementia | TED Talk
Dit artikel is echt niet te doen.
Toen ik cursus gaf in het slim gebruik van internet voor je werk, was RSS wat mij betreft echt de parel in de kroon. Alleen bijna niet uit te leggen. De naam alleen al: Really Simple Syndication. Syndication??? Echt. Niets simpels aan. Alleen door echt te demonstreren hoe het werkt om alles wat er op websites die je volgt, verandert, op één plek te kunnen inzien. En door er met een legertje van helpers stap voor stap zelf mee aan de slag te gaan… Alleen op die manier kreeg ik de deelnemers enthousiast. Die dan uiteindelijk lyrisch waren over hoe makkelijk het was om alle relevante vak- en marktinformatie op een plek te hebben. En op marktplaats de prijsontwikkeling van jouw gedroomde jugendstil tafeltje te kunnen volgen.
Ik volg in mij RSS software (feedly) dagelijks meer dan 200 websites. Alles wat daarop gepubliceerd wordt kan ik koppensnellen om er zo de pareltjes uit te halen die ik dagelijks deel en wekelijks verzamel in deze filters. En ik ben dus niet afhankelijk van wat er door mijn bubbel (wit, links, activistisch, idealistisch) op sociale media gedeeld wordt. Ik zou niet zonder kunnen.
Dus ik smulde van dit heel lange, saaie, vrij technische artikel over RSS. Alleen voor fijnproevers.
The Rise and Demise of RSS - Motherboard
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland