Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #144

Revue
 
Nou jongens. Het is niet veel soeps op the interwebs... Deze parelduiker snakt nog naar lucht en deel
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

16 december · Editie #144 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Nou jongens. Het is niet veel soeps op the interwebs… Deze parelduiker snakt nog naar lucht en deelt hierbij haar schamele oogst met jullie. Op naar betere tijden. En Aho!

Inspirerende verkenning van zelfgekozen dood
Henk Blanken heeft Parkinson. Zijn inspirerende (zelf-)onderzoek naar de zelfgekozen dood, euthanasie bij dementie, het delegeren van een beslissing en alles wat er nog meer bij komt kijken volg ik op de voet. Het zet me aan het denken door de vragen die het oproept en de afslagen die hij neemt.
My Death Is Not My Own | Henk Blanken | TEDxAmsterdam
Dichtbij en oh zo ver
Het web en de daaraan verbonden interfaces heeft de wereld zoveel kleiner gemaakt en mensen zoveel dichter bij elkaar gebracht. In 2001 zo'n beetje begon het voor mij echt te ontploffen en in een serie van ‘bursts’ heeft het telkens opnieuw nieuwe netwerken en vriendenkringen voor mij ontsloten. Dit jaar nog kwam er een hele nieuwe 'club’ rond Heavy Metal en Machine Head bij. En het heeft ook (veel) keerzijdes. Deze foto’s verkennen die. Ik zie hartverscheurende eenzaamheid, wrange verwijdering, verbroken verbinding. Maar ja, dat is de lading die ze voor mij hebben, misschien doen ze voor jou iets heel anders.
Removed - Eric Pickersgill
Ladies in tech. We eren ze te weinig.
Ada Lovelace, Radia Perlman, Grace Hopper… en meer. Het artikel over het overlijden van Evelyn Berezin, die de eerste echte word-processor bouwde zette me aan het denken. Welke vrouwen kan ik noemen die veel betekend hebben in technologie? Niet eentje. En dat is dus niet omdat ze er niet zijn. Zie de Women in Technology Hall of Fame. Nou hier dus. Doe er wat aan. Volgende week ga ik je overhoren.
WITI - Women in Technology Hall of Fame
Evelyn Berezin, 93, Dies; Built the First True Word Processor - The New York Times
Gewoon leuk om de leuk.
This plant drives its own robot / Boing Boing
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland