Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #137

Revue
 
10 jaar Ambtenaar 2.0... en doei! Nog even over dementie, straks vergeet je nog hoe belangrijk dat is
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

7 oktober · Editie #137 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

10 jaar Ambtenaar 2.0… en doei! Nog even over dementie, straks vergeet je nog hoe belangrijk dat is. We houden op met fucken met de klok, maar op welke tijd zetten we hem vast? Doe ’s ophouden met powerpoint!!! Even lachen over het einde der tijden. Brute kracht in beeld gebracht en dan nog wat mooie schilderijen als uitsmijter.
Geniet.
Deel.
En tot volgende week.

Ze wílden een kennisplatform rond een vitaal platteland
Ze (het ministerie van LNV) krégen een training hoe “Web 2.0” te gebruiken om kennis en kennissen te delen. Ofwel: hoe bouw je met zo weinig mogelijk gedoe en rompslomp aan een toffe wereld met leuke mensen. Dat werd de Webwijs cursus, waarvan we een wiki maakten, die weer tot boekje werd omgekat. De cursus gaven we aan boeren, burgers en buitenlui, en aan heel veel ambtenaren (rijks- en gemeente-) in het kader van Ambtenaar 2.0. Dat begon dus 10 jaar geleden. En er gebeurde nog veel meer rond Ambtenaar 2.0. Nu gaat er een strik omheen. Vrijdag 12 oktober de laatste bijeenkomst. Daar ga ik gamen met de Nieuwe Omgevingswet. Alweer: met weinig gedoe en leuke mensen bouwen aan een toffe wereld.
Ambtenaar 2.0 komt voor de laatste keer bijeen
Nog even over dementie
Dat is dus een ziekte, mocht je het nog niet weten. Niet een ‘normaal’ effect van ouderdom. Er gaat echter maar een fractie van het onderzoeksbudget heen. Dat is scheef. Jetske heeft een gen waardoor ze zeker weet dat ze rond haar 50ste dement wordt. Jetske is een hele dierbare vriendin. Die met een gigantische dosis lef en uithoudingsvermogen en geduld al meer dan een jaar het podium betreedt om dit aan de kaak te stellen. Over haar laatste media optreden schreef ze o.a. dit: (en daaronder de link naar het bewuste media optreden, vanaf 1.09 zo'n beetje).
Opinie: Waarom duurt het zo lang?
Herinneringen voor het leven gemist? Start met kijken op NPO Start
Bestel ook even die sokken
Ik kwam ze gewoon in de Jumbo tegen, bij groente en fruit. Haha. Pik in ’t is winter. Ze zitten heerlijk en de opbrengst gaat naar onderzoek.
Alzheimer SOCKS - Alzheimer SOCKSAlzheimer SOCKS - Alzheimer SOCKS
Dat het gekut met die klok ophoudt is goed nieuws
Maar dan… kies je voor wintertijd, de tijd die we hadden voordat we begonnen met het verzetten van de klok? Of voor zomertijd, de tijd waarvan we dachten dat die ons een energiebesparing ging opleveren? Ik ben voor wintertijd. Vind het smorgens al lastig genoeg om op te staan, als het dan in de winter nog langer donker blijft wordt dat lastiger. En de lange zomeravonden hoeven van mij ook niet zo heel nodig tot 23.00 te duren, ik slaap dan te laat in en moet alsnog vroeg op en bouw best wel slaaptekort op. Maar je kan er ook anders over denken. Wat jij?
'Kies voor wintertijd' | EOS Wetenschap
Knappe jongen die met powerpoint een krachtig punt weet te maken
Ik sta stevig op de barricades voor compleet powerpointloze evenementen. Daarin slaag ik zelden volledig maar men is wel op zijn qui vive. Ze houden het vaak kort en krachtig met wat werkelijk ondersteunende slides en ze staan niet met hun rug naar het publiek hun bulleted lists op te dreunen. Maar alsnog. Als het aan mij ligt gaan alle stekkers eruit. Arnout van den Bossche maakt hier wél een krachtig punt. Met Powerpoint.
Arnout Van den Bossche over Powerpoint - YouTube
Als we dan toch met humor bezig zijn.
Tenacious D is een soort cabaret maar dan met hardrock. Slimme jongens ook. Doet er niet zo toe. Ze hebben weer een liedje en een tekenfilmpje gemaakt. Amusant, mijns inziens.
Watch Tenacious D Find 'Hope' in a 'Post-Apocalypto' World
De 8 brute krachten die de wereldeconomie vorm geven
The 8 Major Forces Shaping the Future of the Global Economy
En dan even ontspannen en tot rust komen met...
Watermarks: Amelia Alcock-White’s calming paintings of reflections on the surface of water | Creative Boom
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland