Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #133

Revue
 
Een zwarte man in de KKK? De helende werking van horror... ook voor kinderen. Waarom is muziek zo won
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

9 september · Editie #133 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Een zwarte man in de KKK? De helende werking van horror… ook voor kinderen. Waarom is muziek zo wonderschoon? Een week gratis kennismaken met de Stoicijnen. En we gaan stoppen met het gefuck met de klok!

Een zwarte man in de KKK
In deze podcast Detective Ron Stallworth himself aan het woord over zijn tijd als undercover lid van de KKK. Fascinerend, wonderlijker dan fictie, grappig en inspirerend. In het nieuws omdat de nieuwste film van Spike Lee over dit verhaal gaat.
Snap #809 - The Real Black Klansman — Snap Judgment — Overcast
BlacKkKlansman review – Spike Lee's clanging rebuke to the New Trump Order | Film | The Guardian
De helende werking van horror
Ik ben nogal dol op horror. Gek genoeg heeft het op mij een kalmerend effect. Dat was vroeger wel anders. Ik durfde eigenlijk in het geheel niet de bioscoop in. Ben wel eens huilend weggelopen bij Bambi om bibberend bij de meneer van de popcorn in een hoekje te kruipen. Geen idee waar en wanneer de omslag plaats vond. Doet er niet toe. Een fijn artikel over de helende werking van horror, vooral voor kinderen.
Horror is Good For You (and Even Better for Your Kids) | Tor.com
Waar komt het plezier van muziek vandaan?
Dat weten we niet. En dat is misschien de clou. Muziek is zo'n wonderlijk ding. Ik heb 24 / 7 een interne jukebox aan staan. Voor de Ally McBeal kijkers onder u: zoals in Ally’s hoofd. Inclusief dat de naald af en toe van de plaat af loopt. En ja, ook ‘snachts. Met muziek kan ik mijn gemoedstoestand vrijwel geheel naar mijn hand zetten. Ik masseer van binnenuit mijn emoties. Ik wek er een mentale staat van zijn mee op die ik nodig heb, bijvoorbeeld om met heel veel focus aan iets te werken, of om de puf op te brengen om te gaan schoonmaken. Ik maak mezelf aan het lachen, huilen, schreeuwen. Sus mezelf in slaap of schop mezelf uit bed.
Maakt ook eigenlijk niet uit hoe het komt dat het zo werkt… maar het blijft een leuk artikel om te lezen.
It’s hard to know why music gives pleasure: is that the point? | Aeon Essays
Joehoe, hier word ik blij van.
Dat gefuck met mijn circadiaanse ritme begon ik steeds heftiger te voelen. Ik klaag er al jaren over. En toen kwam de Europese consultatie en heb ik jullie gevraagd je voorkeuren door te geven. En hop… hij wordt afgeschaft. Advies is om zomertijd blijvend te maken omdat de meeste mensen daar een voorkeur voor hadden. Langer licht in de avond in plaats van in de ochtend. Mij maakt het niet zo heel veel uit. Als we maar van het schuiven af komen. Ik ben dus happy.
Europese Commissie wil af van wintertijd - NRC
Stoic week: kennismaken met Stoicijnse levenskunst
Vanaf 1 oktober
Stoic Week 2018 | Learn Modern Stoicism
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland