Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #126

Revue
 
Dit was de week van de stokpaardjes. Ik heb een hele kudde. Dit keer: de zomertijd. De Europese Commi
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

22 juli · Editie #126 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Dit was de week van de stokpaardjes. Ik heb een hele kudde. Dit keer: de zomertijd. De Europese Commissie wil weten hoe jij daarover denkt. Vul je de enquete even in? Slaapgebrek is namelijk dodelijk. En ook het stokpaardje dat werk niet op werk moet gaan lijken. Als we deze toekomstverkenning moeten geloven zijn we pas in 2100 zover. Maar je kan ook nu vast beginnen. Kijk maar even hoe het eruit kan zien. Nou ja en dan nog iets over keuzevrijheid, over design en over zachte beestjes. Doei!

Oproep: geef je mening over de zomertijd!
Dat gefuck met de klok is namelijk dodelijk. En de voordelen zijn nooit goed aangetoond. De EC onderzoekt nu hoe Europeanen hierover denken. Moet het afgeschaft worden? En zo ja, gaan we dan door op de wintertijd (de oorspronkelijke tijd) of houden we het op zomertijd? Geef alsjeblieft je mening via de link hieronder.
Public Consultation on summertime arrangements | Europese Commissie
Wat het gefuck met zomertijd met ons doet?
Slaapprofessor Matthew Walker (van het boek Why we sleep) over de gevolgen van slaaptekort. Het vergroot o.a. de kans op kanker, Alzheimer en hartfalen. Vanaf 3:15 vertelt hij over zomertijd en wintertijd:
In de lente, als de zomertijd in gaat: 24% toename van hartaanvallen. In de herfst, na het ingaan van wintertijd? 21% afname.  
What Happens To Your Body And Brain If You Don't Get Sleep - YouTube
Een indringend artikel over keuzevrijheid
Een ongemakkelijke waarheid: de ideologie van keuzevrijheid sloopt onze democratie, samenleving en planeet
Maar we moeten nu ook weer niet te streng zijn...
Why You Should Stop Being So Hard on Yourself - The New York Times
Als we er nog zijn in 2100 ziet werk er zo uit:
Slaap, buiten spelen, vakantie vieren, gezellige dingen doen met mensen waar we van houden, boeken lezen, mooie dingen maken. Niet alleen fijne dingen om te doen maar ook manieren om je batterij op te laden en het leven leuker en mooier te maken. Gek genoeg noemen veel mensen deze fijne dingen ‘prive’ en het andere noemen ze 'werk’. En dan gaan ze dat in balans proberen te brengen. Ik streef ernaar dat in mijn leven dit onderscheid er zo weinig mogelijk is. Werk is spelen, werk is leuke dingen doen met toffe mensen, en mooie dingen maken. Gelukkig wordt voorspeld dat werk er in 2100 zo uit zal zien (als we dan nog een leefbare planeet hebben :-D
This is what work will look like in 2100
Een Nederlandse podcast over design
Ik weet toevallig dat dit sommigen van jullie aan zal spreken. Dus ik deel hem vast, terwijl ik nog niet eens geluisterd heb. 
Verwondering: een design podcast waar je beter van gaat kijken
Nog een stukje schoonheid
Een portret van je huisdier… in vilt.
Incredible needle felted sculptures of foxes and dogs that fit into the palm of your hand | Creative Boom
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland