Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #122

Revue
 
De oogst van deze week: kromkommers, blijf lekker thuis, cijfers over duurzaam gedrag, hoe De Corresp
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

24 juni · Editie #122 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

De oogst van deze week: kromkommers, blijf lekker thuis, cijfers over duurzaam gedrag, hoe De Correspondent lezers betrekt, nuchter zijn, een mooi liedje en een zooi mooie schilderijen. 

De komkommer mag krom
Toen ik in 1989 in de Kibbutz in de appelboomgaard werkte, ging er niet een appel verloren. Wat op de grond lag werd appelsap, wat aan de boom hing werd handfruit. Industriele voedselproductie werkt tot nu toe anders. Maar er is een belangrijke mijlpaal bereikt in de strijd tegen voedselverspilling. Mooi nieuws. 
Goed nieuws: de KromMotie is aangenomen! In gesprek met Chantal van Kromkommer over deze mijlpaal — MaatschapWij
Dicht bij huis
Zomervakanties vind ik altijd al het fijnste om thuis te spenderen. Ik werk me het hele jaar de tandjes om o.a. een fijn huisje te hebben en dan zou ik in de zomer, als het hier best heel lekker is, de deur achter me dicht trekken om in een bed vol andeman’s dode huidcellen in den vreemde door te brengen? Maar ik vind het ook wel eens fijn om het grote onbekende te verkennen. Gezien de impact van vliegen die me vorige week werd ingewreven, en die van toerisme die hieronder zichtbaar wordt, denk ik daar nog eens extra over na. 
The Next Trend In Travel Is… Don’t. – BRIGHT Magazine
Cijfers om je keuzes te onderbouwen
Inmiddels ben ik echt geshockeerd als ik bij een event nog flessenwater tegenkom. Helemaal als het van Nestlé is (voor wie dat nog niet wist: die zijn in rap tempo drinkwater aan het privatiseren, boycotten dus). Driekwart van mijn interieur is tweedehands, veel kleding koop ik op marktplaats. Kortom ik vind het leuk om duurzame keuzes te maken. Voor mij is het een beetje een sport geworden. Deze cijfers gaan me helpen.
Duurzame 100: Een beter milieu begint bij een karrevracht aan cijfers | TROUW
Inpluggen op experts
De Correspondent maakt op een mooie manier gebruik van de expertise van haar lezers en faciliteert met zorg een hele constructieve online dialoog. En ze zijn daarin ook altijd nog zoekend en delen die zoektocht dan weer. Ik volg het op de voet want ik vind de discours op veel online plekken ronduit angstaanjagend. Hieronder meer over de aanpak van De Correspondent en een persoonlijke ervaring met deze aanpak van een vriend.
Reinventing the Rolodex: Why we’re asking our 60,000 members what they know
Correspondent Archives - Jerphaas | Coaching, therapie, workshops & opleiding familieopstellingen
Nuchter leven
Een jaar geleden gooide ik mijn leefstijl radicaal om omdat ik me gezonder wilde voelen. Ik stopte met drinken en volgde een enorm ingewikkeld dieet om te ontdekken welke voedingsmiddelen ik moet mijden om rust in mijn buik te hebben. 
Het nuchtere leven confronteerde me met de rol die alcohol in mijn leven speelde. Een beetje onthutsend vond ik dat. Ik vond mezelf een bescheiden drinker, en niet drinken vond ik ook helemaal niet moeilijk. Maar ik zag wel dat de drank een soort grijssluier over mijn dagen had gelegd. En zonder dat sluier het hele leven voor de volle mik nemen zoals het is, met mijn van bravoure en lef ontdane basic zelf is echt wel behoorlijk anders dan voorheen. Leuker, frisser, ontdaan van veel poespas en wat drama, maar ook soms lastiger en uitdagender. 
Anyway. Ik ben tevreden. Ik heb al twee keer een Fortarock festival zonder alcohol gedaan en dat gaat uitstekend. Ik geniet heus nog wel van een lekker drankje af en toe, maar ben overwegend alcoholvrij. 
Daarom deelde ik dit mooie artikel van Oscar van Gelderen over een boek van Leslie Jamison. Petra Moes deelde het artikel, zij helpt vol compassie mensen die anders met alcohol willen omgaan.  Mij is het in mijn up gelukt, maar als ik het moeilijk zou hebben gevonden was ik bij Petra aangeklopt. 
OvG - Ten Years After - leven na de drank (de Volkskrant)
Vaderdag. Luister en hou een snotlap bij de hand.
Chris Cornell overleed 18 mei 2017. Zijn zelfmoord hakte er bij mij hard in. Zijn muziek en stem waren zo'n beetje het gordijn achter mijn studiejaren. Hij nam met zijn dochter “Nothing Compares to You” op (van Prince). Luister en huiver. 
Chris Cornell's Daughter Marks Father's Day With Prince Duet - Rolling Stone
De natuur milimeteren
Kippenvel krijg ik hiervan. De natuur tot op de millimeter reproduceren en er dan van dit soort magische taferelen van maken. Zucht. 
The Mystical Iconography of Josie Morway's Hyperrealistic Paintings | Yatzer
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland