Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #118

Revue
 
Heb jij al een filter in je mailprogramma dat mails met de woorden pr**acy en D**R / A*G rechtstreeks
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

27 mei · Editie #118 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Heb jij al een filter in je mailprogramma dat mails met de woorden pr**acy en D**R / A*G rechtstreeks naar je prullenbak verwijst? Van mij krijg je gewoon een ECHTE filters. De pareltjes die deze week kwamen bovendrijven. Een paar mooie mediumlong reads van De Correspondent die onze geschiedeniskennis aanvullen. Een tip tegen smartphoneverslaving, nog wat leuks en twee nieuwtjes over mijzelve.

Geschiedenis bijspijkeren met deze artikelen
Sojourner Truth is een icoon in de VS. Zoveel eer verdient ze hier ook
Dit is het beste medicijn tegen haat, racisme en vooroordelen
Tip tegen smartphoneverslaving
Voor mij is het voldoende om alle meldingen (ook het geluid van oproepen) helemaal uit te zetten. Als ik bereikbaar ben heb ik de telefoon in mijn gezichtsveld en neem ik op. Anders bel ik terug. Alle andere meldingen zijn voor mij pas relevant als ik me zit te vervelen (op de wc bijvoorbeeld). Maar kennelijk ben ik goed getraind. Of hou ik gewoon heel erg van focus. Ik pak mijn telefoon niet op als ik in gesprek ben met iemand en als ik van een mooie omgeving of tof moment geniet zal ik er soms een foto van maken maar meestal vergeet ik dat gewoon. 
Anyway. Als je wel wat externe hulp kan gebruiken hier de leuke tip om daar “parental controls” voor te gebruiken:
​Zo kwam ik van mijn smartphoneverslaving af
Hoe slimme mensen denken en beslissen
“If this seems self-evident, it’s actually a very unnatural way to think. Without the right training, most minds take the wrong approach. They prefer to solve problems by asking: Which ideas do I already love and know deeply, and how can I apply them to the situation at hand? Psychologists call this tendency the “Availability Heuristic” and its power is well documented.”
“You know the adage “To the man with only a hammer, everything starts looking like a nail.” Such narrow-minded thinking feels entirely natural to us, but it leads to far too many misjudgments. You probably do it every single day without knowing it.”
Mental Models: The Best Way to Make Intelligent Decisions (113 Models Explained)
Gratis openbaar vervoer! Goed idee.
Estonia To Become The World’s First Free Public Transport Nation
Ik ben LEF facilitator, hoe cool is dat?
Eind vorig jaar (!) kwam een aanbesteding bij mij in beeld. Rijkswaterstaat ging bouwen aan een poule van LEF facilitatoren. Naast dat het mijn vak is, en dat ik heel graag werk met het domein van de gebouwde omgeving en infrastructuur, vond ik het een leuk spelletje om mee te doen aan zo'n strakke procedure. De apotheose was een selectiedag met assessments, een simulatie en een psychologisch diepte interview. Een zeer interessante ervaring. Maar om een lang verhaal (en dat was het!) kort te maken: ik ben erdoor, ik zit erin, het is gelukt. En dat vind ik vet leuk. 
In de eerste ‘onboarding’ dag (flitsend woord voor inwerken) heb ik kennisgemaakt met de multimediale modulaire beweeglijke futuristische mogelijkheden van het LEF center. Ook dat was een avontuur. 
Vanaf na de zomer ga ik daar helpen met het bedenken van creatieve oplossingen, het loswrikken van vastzittende processen en het kantelen van systemen. Enzo.  
Wat doet LEF? | Rijkswaterstaat
En ik heb een nieuw plekje gevonden
Ook sinds eind vorig jaar werk ik intensief samen met Diep uit Apeldoorn. Een supervette bijkomstigheid is hun circulaire cowerkplek op het terrein van de voormalige Zwitsalfabriek. Een mooie lichte ruimte die circulair is ingericht. Met toffe mensen uit zeer uiteenlopende businesses. En er is lekkere koffie. De buren zijn een kringloopwinkel met een cafetaria (Uitsmijters! Soep! Leuke spulletjes!)
PLEK zit helemaal op zijn plek - Zwitsal Apeldoorn
Spelen!
Ik denk dat ik zo'n hinkelbaan niet zou kunnen weerstaan. Wat jij? 
The Hopscotch Experiment | Dirty Data | Cut - YouTube
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland