Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #116

Revue
 
Zit niet zo je knikkers te hamsteren! Jetske in het geel. Een iPad winnen met lifehacks. Gezond verst
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

13 mei · Editie #116 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Zit niet zo je knikkers te hamsteren! Jetske in het geel. Een iPad winnen met lifehacks. Gezond verstand is zooooo 2018! Net als compassie en geweldloze communicatie. En dan nog wat snippers over taal, kraaien en muziek. Laat me weten wat je ervan vindt! Ik vis met alle plezier wekelijks wat parels uit de stront die internet is. Deel ze vooral met mensen die je het gunt :-D

We should all be feminists
Aan Asha’s rake woorden heb ik eigenlijk weinig toe te voegen. 
Wil je echt voor jezelf opkomen, jongeman, sluit je dan aan bij de feministen | De Volkskrant
Doet me denken aan vroeger
Sommige kids die wonnen met knikker gaven een ander wel eens een knikker zodat die ook mee kon doen. Andere kids die wonnen met knikker beschermden hun buit bijna met hun leven. Daar doet dit verhaal me een beetje aan denken. 
Wiens verhaal (en land) is dit? - De Standaard
Jetske op de bres, dit keer in de Libelle
Ben je 37, sta je op de bres voor Alzheimer. Met een knalgeel jasje aan… in de Libelle. Reusachtig!
Jetske krijgt over 15 jaar Alzheimer: 'Ik kan geen plannen maken voor later'
Deel je lifehacks en win een iPad (of niet)
In 2007 stond ik samen met Taco Oosterkamp, Frank Meeuwsen, Anja Wassenaar en Martijn Aslander aan de wieg van Lifehacking.nl. Word ik elf jaar later gevraagd om vanuit die hoedanigheid samen met Taco een stel lifehacks te jureren. Voor een sympathieke actie waarbij je jouw slimste handigheidjes kan delen om het leven van anderen makkelijker te maken. Je kan een iPad winnen als je je lifehack deelt, maar ook als je alleen maar stemt. Doe maar even dus. 
VSO Deel je kennis
Gezond verstand is een fijn ding
Hoe in een land van regels gezond verstand weer kan regeren
Gezond verstand heeft veel met compassie te maken
Deze aflevering bevat inspirerende voorbeelden van kleine dorpjes in Italië die nieuw leven ingeblazen krijgen door grote groepen vluchtelingen op te nemen. 
Compassie als oplossing volgens George Monbiot - VPRO Tegenlicht - VPRO
Geweldloze communicatie
Weer zo'n ding dat ik recent ontdekte. De methode van de Non Violent Communication die Marshall Rosenberg vanaf de jaren ‘60 beschrijft, praktiseert en traint. Ik werd getriggerd door de benaming, die schuurt een beetje. En nu ik de methode beter leer kennen ga ik vooral aan op het compassievol 'ass kicken’. NVC is niet lief of zacht, maar oprecht en helder en heel dicht bij jezelf. Ik vind het een mooi ding. Deze ex-militair ook. 
Vrede is een techniek die je dagelijks kunt beoefenen, zegt deze ex-militair
We hebben weer een plaatje!!
Dat ik een jaar Arabisch heb gestudeerd weten niet zoveel mensen. Universele taalkunde maakte deel uit van deze propedeuse. Ik was een beetje verliefd op de boom die de afstamming van onze talen in beeld brengt. Maakte voor mij zichtbaar dat we allemaal aan dezelfde stam vastgeklonken zitten en geworteld zijn in dezelfde aarde. 
Infographic: A World of Languages
Kraaien zijn echt vet slim
Als wij mensen onszelf uitgeroeid hebben zou het me niks verbazen als de Corvidae het primaat overnemen :-D
This crow in Japan stole a credit card to buy a train ticket
Ik was sinds eind maart een beetje van de wereld.
Zal jullie niet lastig vallen met het 23 jaar lange verhaal van mijn liefde voor deze band. Maar ik begon dus eind maart met hun show in de Bataclan in Parijs, eind april volgde Den Atelier in Luxemburg en afgelopen week was echt belachelijk. Met zondag Groningen, maandag Tilburg en afgelopen vrijdag Ancienne Belgique in Brussel. Ik heb de bandleden in het wild aangetroffen en gesproken, ik heb nieuwe mensen leren kennen waar ik heerlijk mee heb nagezucht en luidkeels mee heb zitten zingen in een rock café. Ik heb plectrums gevangen en door gure en ongure nachtelijke straten gezwierd. Ik ben vervuld. 
In haar boek ‘Braving the wildernis’ schrijft Brené Brown dat het gezamenlijk beleven van plezier of pijn een soort tegengif kan zijn in een wereld die soms een beetje uit elkaar lijkt te vallen. 
En dit zei Oliver Sacks over muziek: “Music, uniquely among the arts, is both completely abstract and profoundly emotional. It has no power to represent anything particular or external, but it has a unique power to express inner states or feelings. Music can pierce the heart directly; it needs no mediation.”
― Oliver Sacks, Musicophilia: Tales of Music and the Brain
Machine Head zorgt voor verbroedering in 013 | NMTH
Over muziek gesproken
Hier joh, een zooitje akoestische kleine concerten van wereldartiesten om rechtstreeks in jouw hart te schieten! 
Zo klinkt het als je Adele op kantoor uitnodigt. En 9 andere verrassende Tiny Desk Concerts
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland