Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #114

Revue
 
Iets waar ik woest trots op ben. Pure poëzie met een waterdruppel interface. Onuitroeibaarheid van ta
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

29 april · Editie #114 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Iets waar ik woest trots op ben. Pure poëzie met een waterdruppel interface. Onuitroeibaarheid van taartdiagrammen. Mooie podcast over dialoog en innovatie. Jetskes bucketlist. En nog iets over de blockchain.

Trots op dit:
Mensen dicht bij elkaar brengen door een goed gesprek. Ik geloof er heilig in. Ongeveer drie jaar geleden bedacht ik met en voor WomenInc een manier waarop vrouwen zelf heel laagdrempelig gesprekken kunnen organiseren met andere vrouwen. Hiermee kunnen ze hun netwerk uitbreiden, plannen maken om dromen te realiseren en lef en inspiratie op doen. De gesprekken zijn geïnspireerd op Durftevragen, de Dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog en Jump!. WomenInc traint al drie jaar lang gratis de vrouwen om deze gesprekken te begeleiden. Zo zorgen we dat alle deelnemers hun verhaal kwijt kunnen in een rustige, veilige sfeer. Ik hoorde af en toe al verhalen van mensen die zo'n gesprek hebben bijgewoond. Het raakt me elke keer als ze beschrijven hoeveel energie en inspiratie het geeft en dat in een groep met mensen die je niet of nauwelijks kent. En nu is er een heel mooi filmpje van gemaakt. Zit ik weer te glimmen van trots. 
Schuif ook aanTafel! - YouTube
Jane ontdekte haar passie door aanTafel - Nieuws | Vrouwennetwerk WOMEN Inc.
Twee kanten van de blockchainmedaille
Als je iets wil delen waarvan je niet wil dat het verdwijnt kan je het in de blockchain verwerken. Da’s fijn voor aan censuur onderhevige informatie. Maar ook voor illegale shit. Oh en het is kennelijk relatief eenvoudig om de afzender te achterhalen.
"Transparent" Blockchain Is Pretty Darn Useful For Sharing Private Info
Ik háát taart!
Als infographic fetishist ben ik van de anti-taartdiagrammenschool. Die krengen communiceren niets en worden vooral te onpas gebruikt. Als ik ze ergens zie ben ik op mijn qui-vive. Welke informatie proberen ze hiermee te verdoezelen? Is het misschien een poging om een rapport waarin eigenlijk niets staat op te fonkelen zodat we denken dat het gewicht heeft? En nu lees ik voor het eerst een artikel waarin een in mijn ogen valide argument vóór taartdiagrammen staat: mensen houden van ronde vormen. Ok. 
When should you use a pie chart? According to experts, almost never — Quartz
qz.comDeel
Deep democracy, dialoog, storytelling
Deep Democracy staat heel hoog op mijn wensenlijst om toe te voegen aan mijn (al zeg ik het zelf) immense gereedschapskist aan tools. Jitske Kramer is een van mijn Deep Democracy helden. Ze is organisatie antropoloog. Waar men vroeger van zei dat je dat moest worden als je zeker wilde weten dat je altijd arm zou blijven. En wat nu een van de meer gewilde disciplines is :-D. Ze is te gast in Kim Spinder’s innovatiewasstraat. Kim ken ik uit het Ambtenaar 2.0 tijdperk. Zij is wat mij betreft al lang een van de grootste pioniers in het lenig en flexibel werken. Een superfijne podcast dit, niet alleen deze aflevering. 
#035 Jitske Kramer, HumanDimensions - Hoe leer je van volken die al eeuwen innoveren? Zo! — Innovatie Wasstraat — Overcast
Jetske. Geen bucketlist. Gewoon je droom leven.
Geen bucketlist. Wel het roer om en je droomwerk oppakken. Al was het het roer van een supertanker. 
Blog: Mijn bucketlist? Die is leeg - Psychologie Magazine
Wat een schoonheid!
Pure poëzie! Een interface op basis van waterdruppels. Je kan ze laten bewegen en van kleur doen veranderen. Het is nog superconceptueel maar in het artikel staan wel voorbeelden van mogelijke toepassingen. Kijk vooral naar het filmpje en de foto’s en gifs. Om je vingers bij af te likken!
Calm Interfaces Are Here, And They’re Wonderful
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland