Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #111

Revue
 
We gaan weer de straat op! Gratis luisteren! En ik ben weer volop co-creaties aan het faciliteren dus
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

8 april · Editie #111 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

We gaan weer de straat op! Gratis luisteren! En ik ben weer volop co-creaties aan het faciliteren dus hier drie artikelen die daar slimme dingen over zeggen. Een mooi portret van een vrouw die dicht bij de dood durfde te zijn. Een docu over de passie voor tattoos en het periodieke systeem in begrijpelijke plaatjes. 

Gratis luisteren! Doe mee of kom een praatje maken.
Nijmegen Luistert – Luisteren en dialogen in Nijmegen e.o.
Samen écht iets tot stand brengen in een meeting!
Het mooiste wat er is: in een groep mensen de creatieve energie aanwakkeren zodat zij gave oplossingen ontwerpen voor actuele uitdagingen. Als ik ze dan zo aan het werk zie, schrijven, tekenen, schuiven met kaartjes, stiften, stickers… rode wangetjes, druk gebarend… ik word er zo blij van. Er valt best iets zinnigs te zeggen over wat er bij zulke processen wel en niet werkt. Bijvoorbeeld over hoe het geheugen werkt, en over hoe tekenen helpt bij het onderzoeken en oplossen van een probleem, en over hoe funest group think is en wat je eraan kan doen. 
Meeting Design · An A List Apart Article
Sketch Things Better with the 7 Ways of Seeing – Kate Rutter – Medium
Hoe deze basketbalbaas de vergadering op je werk kan verbeteren
Een vrouw die dicht bij de dood durfde te zijn.
Van anderen, welteverstaan. Je kent de ‘five stages of grief’ vast wel. Deze dame durfde met heel haar wezen (hart, ziel, hoofd) onderzoek te doen. Schopte wat heilige huisjes omver. Maakte onbedoeld nieuwe heilige huisjes. Liep niet weg van verdriet, rouw en sterven. En toen ze zelf aan de beurt was, bleek ze ook maar gewoon een mens te zijn. Mooi portret van een bijzondere vrouw. 
Death's Best Friend | by Jessica Weisberg | NYR Daily | The New York Review of Books
Passie voor tattoos
Ik heb er vijf. De eerste dateert uit ‘97, denk ik. Door een thuisprikker met oostindische inkt op een zolderkamertje bij vrienden. Heel onverstandig. En ik ben nog lang niet klaar. Zakelijk bedek ik ze omdat ik mezelf dienstbaar wil maken aan het groepsproces, en de plaatjes zouden teveel kunnen afleiden. In sommige groepen is dat na een tijdje niet meer nodig. 
Doet het pijn? Ja natuurlijk, soms meer, soms minder. 
Het is voor altijd he? Yep. Ik ben straks de leukste bejaarde om onder de douche te zetten. 
LIJFSPREUK 2015 regie Leon Verdonschot/ produktie Hans Heijnen on Vimeo
Het periodieke systeem met snapbare plaatjes
Oliver Sacks benoemde zijn leeftijd met het element van het periodieke systeem met het corresponderende getal. Dat betekent dat ik nu zilver ben. Die elementen zeiden me nooit zoveel. Maar in deze infographic staat erbij wat ze doen / zijn / betekenen. En dan gaat het ineens leven. Dit jaar zijn dit dus mijn superpowers: sterk, glimmend, vormbaar, flexibel en ik kan zowel warmte als electriciteit geleiden. :-)
Interactive Periodic Table of the Elements, in Pictures and Words
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland