Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #97

Revue
 
Wat een prachtige dag voor een door mijn filters! Hij is kort. Maar krachtig. We gaan anders kijken n
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

31 december · Editie #97 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Wat een prachtige dag voor een door mijn filters! Hij is kort. Maar krachtig. We gaan anders kijken naar ‘psychische ziektes’ en naar fouten maken. Kijk dan met mij nog even terug op Mijn Moment van 2017 en naar een mogelijk goed voornemen voor 2018, hoewel ik daar eigenlijk niet aan doe :-D
Rest mij jullie allemaal een feestelijke jaarwisseling te wensen en het aller beste voor 2018!

Kijk anders naar 'psychische ziekte'
Kennen jullie het boek “al mijn vrienden zijn gek”? Aanrader. Dat was de eerste keer dat mijn denken over mensen die een psychose hebben volkomen gekanteld werd. Dat is daarna nog veel vaker gebeurd, dat kantelen. Onlangs nog door Phil Borges. Kijk hieronder zijn TED Talk, daaronder de trailer van de documentaire die hij maakte. De docu kan je zelf ook kijken als je daarna meer wil zien. Hij staat bij mij op mijn ‘to watch’ lijstje. 
Psychosis or Spiritual Awakening: Phil Borges at TEDxUMKC - YouTube
CRAZYWISE
Anders kijken naar fouten
Je hoort de laatste tijd wel vaker over de waarde van fouten maken. Als je ze niet maakt, leer je niets. Als je ze probeert te verdoezelen gaat er van alles mis. Als je ze laat zien, laat je zien dat je ook maar een mens bent. Lees hier het verhaal van het ‘fouten C.V.’ van een professor op Princeton. Het werd een hit, en dat was van grote waarde. 
This Princeton professor's amazing CV of failures is something we should all learn from
Fuckup Nights - Stories About Failure
Mijn Moment van 2017
Ik doe er niet aan. Goede voornemens is net zoiets als ‘proberen’. Om in de termen van de wijze Yoda te spreken: “Do. Or do not. There is no try”. Nou ja en dat past ook wel bij mijn moment van het afgelopen jaar. Ik had me kunnen voornemen om te stoppen met drinken en om tien kilo af te vallen, maar dan was het waarschijnlijk niet gelukt. Ik deed: lopen. Ik deed niet: drinken. En dat had resultaat. Lees maar: 
Sanne Roemen - MijnMoment
Goede voornemens, anyone?
Maar toch… ik ben een procrastinator. Een uitsteller. Of laat ik het anders zeggen: ik gedij zeer goed bij deadlines. Maar als die er niet zijn… dan gebeurt er meestal niet zoveel. Tim Urban legt haarfijn uit hoe dat werkt, in het hoofd van uitstellers. In een hele lange blogpost. En hoe je dat uitstelgedrag klein krijgt, in een andere lange blogpost
Maar je kan ook in 20 minuten al heel veel wijzer worden door onderstaande TED talk te kijken. 
Tim Urban: Inside the mind of a master procrastinator | TED Talk
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland