Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #95

Revue
 
Mijn wekelijkse pareltjes die ik weer voor jullie uit de shitload des internets heb gevist. Morgen be
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

17 december · Editie #95 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Mijn wekelijkse pareltjes die ik weer voor jullie uit de shitload des internets heb gevist. Morgen ben ik weer op Radio Aalsmeer en ik moet nog bedenken waar ik het dan over wil hebben. Als jullie een tip of wens hebben, laat het me dan alsjeblieft weten!! 
Laten we er meteen induiken:

Blijven schudden...
Niels Schuddeboom overleden: ‘Het is nu aan ons’ - Zorg+Welzijn
Even kort nog over het klimaat
Heb je twijfelaars aan de invloed van CO2 in je omgeving? Hier een simpele interactieve grafiek om eea aan ze uit te leggen. 
What's Really Warming the World? Climate deniers blame natural factors; NASA data proves otherwise
De basisingrediënten van goede ontwerpworkshops
Samen met de mensen die ervan wakker liggen oplossingen ontwerpen voor maatschappelijke uitdagingen. Das wat ik doe. Hoe? Ongeveer zo:
The Secrets of Creating Great Design Workshops – EightShapes – Medium
In debat op de radio, met beeld!
Al een tijdje ben ik panellid bij het Lagerhuis op Radio 1 in de Nieuws B.V. Elke donderdag gaan er zes mensen in debat over allerlei stellingen. Is vet leuk om te doen. Afgelopen uitzending vonden wij met z'n allen een hele leuke. Bleek er ook nog een webcam bij geweest te zijn. Als je zin hebt: kijk en luister hier terug. 
Het Lagerhuis - De Nieuws BV - NPO Radio 1
Een blockchain oplossing voor registratie van daklozen?
Toen ik dus met dakloze jongeren werkte was een van de grootste problemen het hele administratieve verhaal. En dat is nog steeds een vet groot probleem. Om een uitkering te krijgen moet je een postadres hebben, om een bankrekening te openen moet je een adres hebben, om een baantje te kunnen houden moet je geld op een rekening gestort kunnen worden, om je in te schrijven als woningzoekende moet je bij een gemeente in de basisadministratie staan. Een administratieve papieren tijger die zichzelf als een rechtgesnaarde ourobouros in z'n staart bijt. 
In New York is een app ontwikkeld waar een dakloze zichzelf mee kan registreren en allerlei administratiefs bij kan houden. Slim en veelbelovend. Als de haasjes hier invoeren dus!!
This New Blockchain Project Gives Homeless New Yorkers A Digital Ident
Verslim oe eige
Ik deelde al eerder een lijst met gratis studies die je online kan volgen. Hier een gecureerde lijst van best heel interessant spul. Over quantum mechanica bijvoorbeeld. Voor als je je verveelt in de kerstvakantie ofzo. 
12 Free Online Science Courses That'll Change The Way You See The World
Over schrijven en schrijvers
Ehm ja, ik ben dus verslaafd aan lezen en ik schrijf ook heel graag. Ik vind het ook leuk om over schrijven te lezen. Hier dus. Een zeer korte theorie over verhaallijnen en -bogen. :-D. En daaronder een longread die een mooi inkijkje geeft in hoe Ernest Hemingway werkte en hoe hij over zijn werk dacht. 
Are certain familiar narrative arcs inherently appealing? | Aeon Videos
Paris Review - Ernest Hemingway, The Art of Fiction No. 21
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland