Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #94

Revue
 
"Te weinig positief nieuws" kreeg ik als feedback op mijn vorige filters. Dat was mij ook opgevallen.
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

10 december · Editie #94 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

“Te weinig positief nieuws” kreeg ik als feedback op mijn vorige filters. Dat was mij ook opgevallen. Tja, soms is het even niet anders. Ik wil niet de indruk wekken dat ik met deze filters een ‘goed nieuws’ nieuwsbrief maak. Ik wil juist graag een lans breken voor het feit dat het leven soms gewoon een groot fokking tranendal is. Wel vind ik het fijn als er in verhalen, hoe ellendig ook, iets hoopvols zit, een oplossingsrichting, inspiratie, of lessen over veerkracht en doorzettingsvermogen. Juist in de shit zit vaak veel waarde :-D. Ik lees de feedback dus als een soort opdracht om daar balans in te zoeken en aandacht op te vestigen. Benieuwd or het lukt. Oordeel zelf.

Gezond honderd worden kan best
Allemaal goed nieuws over wat je zelf kan doen om gezond en gelukkig te zijn. Supertof. Deel ik hieronder en daar kan je dan je voordeel mee doen. 
Soms vind ik wel dat dit leidt tot een gezondheids- en gelukscultus. Als je dik bent, of ziek, of ongelukkig dan heb je het dus ook aan jezelf te danken. Dus ja: je hebt veel zelf in de hand. Maar de juiste keuzes maken en daar ook aan vasthouden is Echt Niet Makkelijk en er zijn ook soms factoren van overmacht die ervoor zorgen dat iemand een ander lot beschoren is. 
Blue Zones - Places In the World Where People Live to 100 and Stay Healthy
Nic Marks: five ways to wellbeing
...maar lukt niet altijd
Soms heb je gewoon te dealen met wat het leven je voorschotelt. Neemt niet weg dat een gezonde leefstijl ook als je ziek bent kan zorgen dat je meer draagvermogen en veerkracht hebt. 
How Alzheimer’s emerged from the shadows
Gek en geniaal | canvas.be
Stof tot nadenken
Is het internet kapot? – De Groene Amsterdammer
Klein stukje basisinkomen nog
Basisinkomen: ik vind het een tof ding. Om duizend redenen is het slim om er nu op grote schaal mee te gaan experimenteren. Maar er moeten nog wel best veel mensen overtuigd worden. Een argument kan nu de prullenbak in: “Als je ze basisinkomen geeft gaat het toch alleen maar op aan alcohol en tabak”. Niet dus. Hop!
Giving poor people cash gets them to spend more on good stuff and less on tobacco and alcohol — Quartz
qz.comDeel
Auteursrecht voor muzikanten
Vroegah (1994 - 2000) werkte ik in de muziek. Ik deed promotie, management, boekingen, platen opnemen, festivals organiseren etc voor bandjes die een crossover maakten van wereldmuziek en moderne muziek. Vooral punk, metal en hiphop en dan vaak een crossover met Latin muziek. In die tijd was het internet net in opkomst en wij wilden graag op het internet de muziek van ‘onze’ bandjes promoten. Dat kwam ons op een interessante 'dans’ met de Buma / Stemra te staan. Sindsdien ben ik ook nogal gevoelig voor misverstanden over auteursrecht. Martijn Crama, docent aan de HKU en artist manager en consultant, legt het nog even haarfijn uit. 
Auteursrecht in simpel Nederlands uitgelegd – Martijn Crama
Crypto-munten.. ingewikkeld verhaal over katjes
Poging tot Jip en Janneke: bitcoin en ethereum zijn crypto-munten. Je kan ze kopen en verkopen. Dat jij ze hebt, en hoeveel je er hebt, staat decentraal versleuteld opgeslagen. Da’s fijn want anoniem. Maar wel heel abstract. Tot je met die programmeercode een soort katjes fokt. Die allemaal heel erg uniek zijn. En waar je zelf ook weer mee kan fokken. Dan wordt het concreet. En lollig. Ik vind het een interessante ontwikkeling. 
CryptoKitties is an ethereum game that puts cartoon cats on the blockchain — Quartz
qz.comDeel
Lifehack van de eeuw... GTD in combinatie met dit:
In 2007 stond ik met een aantal anderen aan de wieg van Lifehacking.nl. Voor mij had het boek Getting Things Done van David Allen het meeste impact. Het is een manier van omgaan met productiviteit waardoor je minimaal tijd kwijt bent aan gedoe en rompslomp, en maximaal tijd en aandacht kan schenken aan wat voor jou het allerbelangrijkste is. Een van de kernprincipes is dat je EEN ENKEL SYSTEEM hebt waarin je je brainfarts opslaat. Alles wat er in je hoofd opplopt waar je nog iets mee wil. Een idee voor een blogpost, iets dat je nog uit wil zoeken, iemand waar je mee wil afspreken, een te plegen telefoontje, een te doene boodschap. ALLES woont in EEN systeem. Voor mij is dat momenteel de iPhone. Maar voor die er was (ja… er was eens…) was een stapeltje indexkaartjes mijn iPhone. Ik had het in mijn kontzak, met een minipennetje, en ik noteerde alles wat er in mij opkwam onmiddelijk. 
How the Index Card Cataloged the World - The Atlantic
Mooi voorbeeld van datavisualisatie
Het is een klassieker, deze plaat. Je kan er nu interactief doorheen klikken. Dat is een leuk tijdverdrijf. Ik heb veel met datavisualisatie: een beeld zegt meer dan 1000 woorden, en het is een manier om stoffige data aantrekkelijk te presenteren waardoor je verhaal beter aankomt. Je kan er ook leuk mee manipuleren, en mensen die zich in datavisualisatie verdiepen, trappen daar minder snel in. Handig dus om je een beetje in te bekwamen :-D
Het is een klassieker, deze plaat. Je kan er nu interactief doorheen klikken. Dat is een leuk tijdverdrijf. 
Histomap: Visualizing the 4,000 Year History of Global Power
Gratis korte science fiction films op Youtube!
Ik ben enorm fan van science fiction, in mijn vroeg jeugd besmette mijn vader me met dat virus en ook mijn opa had een voorliefde voor ‘toekomstverkenningen’. Nu is er een kanaal op youtube waar hoge kwaliteit korte scifi op staat. Kan je uren zoet mee zijn. Om te beginnen met dit juweeltje… over liefde. 
"Orbit Ever After" Sci-Fi Short Film - DUST Exclusive Premiere - YouTube
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland