Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #92

Revue
 
Hoi! Even een korte intro voor de nieuwe volgers, die zich en masse geabonneerd hebben dankzij een ti
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

26 november · Editie #92 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Hoi! Even een korte intro voor de nieuwe volgers, die zich en masse geabonneerd hebben dankzij een tip van Erwin Blom. Welkom! Ik maak me behoorlijk druk over heel veel. Daar zit volgens velen niet echt een rode draad in. En dat is niet erg denk ik, want dan heb je veel om uit te kiezen. Ik deel nog altijd veel meer niet dan wel. En ik probeer te selecteren wat er werkelijk waarde heeft. Doordeweeks deel ik op Twitter, Linkedin en Facebook en op zondag verzamel ik dat in deze nieuwsbrief. Met mijn filters heb je dus elke week een gevarieerde selectie uit wat er online zoal verteld is. En dan kan je zelf kiezen waar je op klikt. 
Trouwens, die nieuwsbrief van Erwin Blom is ook de moeite waard. Hij heeft wel focus: op technologisch nieuws. 
Ik vind reacties echt SUPERTOF! En delen ook. Have fun.

Over de muur over het ijzeren gordijn...
Een heel klein piefje van Marokko is eigenlijk Spanje. Europa dus. En als je naar Europa wil kan je proberen daar over een hek te klimmen. Niet zo makkelijk. Er vallen doden bij. Deze docu raakte me omdat een min of meer anonieme groep hiermee een gezicht krijgt. Je kan van alles vinden van de vluchtelingenproblematiek, en vergeet daarmee soms dat het wel echt over mensen gaat. Na het zien van deze film kan je dat niet meer vergeten. Denk ik.
Een week lang te zien: Tussen hoop en wanhoop in het zicht van Europa
TIP!
Je kan winnen. Joepie! Wat dan? Een masterclass om je idee door te ontwikkelen en een portret in een VPRO Tegenlicht uitzending in het voorjaar van 2018. 
VPRO Tegenlicht zoekt groene techpioniers - VPRO Tegenlicht - VPRO
Nieuwe baan, hypotheek? Algoritmes bepalen dat!
Algoritmes worden gemaakt om onderscheid te maken tussen kansen op succes en risico’s op falen. Mensen maken die algoritmes. In de algoritmes worden de (vaak onbewuste) vooroordelen van mensen uitvergroot. Da’s best eng. 
Cathy O'Neil: The era of blind faith in big data must end | TED Talk
Luister: verhalen van gewone mensen.
Zoals je weet ga ik af en toe op straat staan met een bordje: “ik luister gratis”. Omdat ik vind dat iedereen een luisterend oor verdient. En omdat mijn ervaring is dat iedereen een verhaal heeft, en dat het veel met je kan doen om zo'n verhaal te horen. Joris Kreugel maakt juweeltjes van radiodocs, een paar minuten slechts, waarin hij zo'n concentraat van een verhaal presenteert. Hier eentje. Even zelf in de player klikken tot je op minuut 25:22 bent.
Op straat schoot mijn zieke dochter haar arts nog hoopvol aan - Radio EenVandaag - NPO Radio 1
Ik wil geen kinderen.
Weer even iets heel anders, best persoonlijk ook. Toen ik vijf was vroeg mijn buurjongetje me ten huwelijk. Ik zei: “dat is goed, maar ik wil later geen kinderen”. Toen wilde hij niet meer. Ik heb echt nog nooit in mijn leven gewenst om zelf kinderen te krijgen. Daaruit volgt automatisch dat je ze dus niet wilt. Dat lijkt dan een actieve keuze, en die moest ik veel vaker dan me lief was ook actief verdedigen. Tot vrij recent nog. Er zijn echt mensen die vinden dat 47 nog niet te oud is en dat er heel veel mogelijkheden zijn om als alleenstaande nog kinderen te krijgen. Da’s niet leuk. Maar Christen krijgt het nog heftiger op haar bord. 
Christen Reighter: I don't want children -- stop telling me I'll change my mind | TED Talk
We lijden collectief aan klootzakkeritis
En ja ik ben ook wel eens een klootzak. Ik vind bijvoorbeeld dat ik als enige op de hele wereld goed kan autorijden en de file is altijd de schuld van alle andere mensen. Een echte klootzak zal niet zo snel geneigd zijn zich af te vragen of hij er een is, en dat realiseert de schrijver van dit stuk zich ook. Voor mensen die net als ik niet altijd een klootzak zijn bevat dit artikel een handig handvat om op tijd van jezelf te ontdekken dat je er een bent. :-D
Are You a Jerk?
En weer een beetje schoonheid:
Als je er je beroep van maakt om mensen te begroeten maak je heel veel mensen hun dag goed.
The Life-Changing Act of Saying Hello
Boekenboekenboekenboekenennogeensboeken
Ik heb voor mijn verhuizing wel vier boekenkasten aan boeken weggedaan, en na mijn verhuizing nog vijf Billy’s vol. Met bloedend hart, maar een paar witte muren doen ook heel wat voor mijn rust. En als ik dan weer behoefte heb om me te omringen met boeken kijk ik gewoon even naar de foto’s uit deze blogpost.
The 7 Most Amazing Tunnels, Towers, and Mazes Made of Books
Vaste radiocolumn bij Uur van Puur
Dik een jaar alweer ben ik elke twee weken halverwege de uitzending te horen bij Uur van Puur. Dat kwam omdat Anna-Maria mijn nieuwsbrief (deze dus) zo gaaf vond. En daar gaat het dus ook meestal over. Terugluisteren:
Uur van Puur (20 november) | Radio Aalsmeer
Mijn eigen schrijfsels
Ik ben gestopt met zoeken naar structuur en focus op mijn blog. Ik moet gewoon schrijven wat geschreven wil worden en dan kiezen de lezers zelf maar of ze het gaan lezen of niet. De laatste tijd komen er weer wat mijmeringen uit mijn pen. Hieronder op een rijtje voor jullie.
Ansicht | Sanne Roemen
Schoolbord | Sanne Roemen
Ik dacht even dat ik gek werd | Sanne Roemen
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland