Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #86

Revue
 
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

15 oktober · Editie #86 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Centjes voor wereldredders
Maatschappelijke initiatieven hebben het vaak niet breed. De zoektocht naar valide business- en verdienmodellen van sociale ondernemingen heeft pijnlijk weinig opgeleverd tot nu toe. Het Instituut Voor Publieke waarden deed onderzoek en publiceerde dit boekje. Gratis te downloaden. 
IPW | Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief?
Meekijken met een dakloze
Tijdens en vlak na mijn studie werkte ik met dakloze jongeren in Amsterdam en als vrijwilliger bij daklozenkrant Z. Daar heb ik het nog steeds wel eens over. Het valt me al die jaren al op hoe weinig ‘gewone’ mensen weten over dakloosheid. Hoe je dakloos raakt, hoe het is om het te zijn, hoe instanties die proberen te helpen ermee omgaan. Dat het allemaal gekkies en / of verslaafden zijn is niet waar. En het geromantiseerde beeld van de rijke, hoogbegaafde kluizenaar klopt in 99,9% van de gevallen ook niet (hoewel ik er wel ééntje heb gekend). 
Wim Eickholt tekende zijn eigen ervaringen met een jaar dakloosheid op. 
‘Wat ik nou toch heb meegemaakt!’ – Verslag van een jaar dakloosheid – Sociale Vraagstukken
Alleenzaamheid
Een loner. Ben ik. Maar ook een sociaal dier. Die paradox maakt me nieuwsgierig. Ik deelde vorige week al een artikel over hoe eenzaamheid zichzelf versterkt en besmettelijk kan zijn. Hier een wat positievere toon, over hoe het empathie kan versterken. 
How loneliness generates empathy and shapes identity | Aeon Essays
Manieren om verhalen te vertellen.
Met plaatjes…
In mijn jaren bij DPI werkte ik samen met wat mij betreft de allerbeste ontwerpers van infographics en in bredere zin de makers van plaatjes die verhalen vertellen. Tegenwoordig doen veel verhalenvertellers het zelf. Handig om dan een beetje te weten waar je mee bezig bent. (En als je er niet uit komt, bel je dus DPI)
Hoe vind je de juiste visualisatievorm? - Journalismlab
In formats…
Er is veel meer mogelijk dan een blogpostje van ca 800 woorden om je verhaal te vertellen. Een bbc-er zet het voor ons op een rijtje. 
Beyond 800 words: new digital story formats for news
Creatief met leestekens
Progressive Punctuation
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland