Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #78

Revue
 
Kijk een half uur lang naar mijn radiohoofd. Je bent nooit te jong om serieus genomen te worden. Eier
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

13 augustus · Editie #78 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Kijk een half uur lang naar mijn radiohoofd. Je bent nooit te jong om serieus genomen te worden. Eierhysterie. Verbeteren in hapklare brokjes. Weten wat je waard bent. Mooie katten en wrakken.

Mijn radiohoofd
Ik ben nogal van dialoog. Luisteren naar elkaar, niet ‘de waarheid’ in pacht hebben maar collectieve wijsheid aanboren. Etc. Dus toen ik vorig jaar uitgenodigd werd om vaste debater te worden in de radioversie van debatprogramma “Het Lagerhuis” moest ik eerst een beetje giechelen. Maar al snel werd ik nieuwsgierig naar deze gespreksvorm, zou ik dat ook kunnen? Of zou ik het debat een beetje dialogisch kunnen maken? Achteraf bezien is wat het voor mij van onschatbare waarde maakt het feit dat ik via dit programma uit mijn bubbel kom. Ik ontmoet onwijs diverse mensen die ik niet 'zomaar’ tegen zou komen en mag het met hen hebben over onderwerpen die er soms echt toe doen. Anyway. In de komkommertijd besloot BNN Vara om vaste debaters wat meer ruimte te geven. En zo zat ik afgelopen donderdag met andere debater Tjeerd een half uur in de spotlight. Best leuk geworden en er komen nog wat persoonlijke feitjes aan het licht waar niet iedereen van weet :-D
Het Zomerhuis - De Nieuws BV - NPO Radio 1
Serieus!
Je bent nooit te jong om jezelf serieus te nemen. Dus deze negenjarige solliciteert op een mooie functie bij NASA. Je bent ook nooit te jong voor anderen om je serieus te nemen, dus de reactie van NASA krijgt van mij een dikke pluim.
‘My sister says I am an alien’: A 9-year-old applies to be NASA’s planetary protection officer
Tok tok tok tik nog een eitje
Relativeer alsjeblieft het fipronilgehalte in eieren, je gaat er niet dood aan. Een volwassene van ca 70 kg moet 15 eieren per dag eten voordat er kans op gezondheidsschade is. En als je toch zin hebt om je druk te maken, google dan maar eens op ‘hormoonverstorende stoffen’ en vraag je af waarom daarover nog niet hysterisch wordt gedaan. 
Het artikel op FTM zit achter een paywall, ik weet niet of ik het jullie langs deze weg kado kan geven maar ik probeer het gewoon even. Het is namelijk een invalshoek die onderbelicht blijft: het dysfunctioneren van de NVWA en hoe talloze reorganisaties en bezuinigingen daar een voedingsbodem voor hebben gelegd. Iets om bij stil te staan. We zouden dit anders moeten organiseren. 
Echt zorgen over de gifeieren hoeven we ons niet te maken, volgens deze hoogleraren - Wetenschap - Voor nieuws, achtergronden en columns
Wat is er aan de hand met onze voedselveiligheid? - FTM
Nog een beetje optimisme
In Cognitive Edge leerder ik over ‘safe to fail’. Het ontwerpen van experimenten in kleine stappen waarbij als het mis gaat de schade beperkt blijft, maar je dus wel continu leert en verbetert. Kaizen is niet helemaal hetzelfde maar wel bijna. En in bijgaand artikel wordt het heel simpel uitgelegd en staan een aantal praktische tips waarmee jij er zelf mee aan de slag kan.
Kaizen: De kunst van kleine stappen - Pentascope
Doe eens een serieus tarief, zzp-er!
“Maar zij doet het voor 35 per uur!”. Er zijn weinig uitspraken die mij zo op de kast krijgen als deze. Ten eerste verkopen serieuze zelfstandig professionals geen uren, maar zichzelf. Wijsheid, talent, drive, vakkennis. Ten tweede kan je van 35 euro per uur met de beste wil van de wereld niet veel meer dan 20k per jaar bruto omzet genereren en dat is pure armoede. Ten derde wordt het voor zp-ers die wel graag willen verdienen wat ze waard zijn en die willen groeien in zo'n markt een steeds grotere uitdaging om voor een normaal tarief werk te vinden.
Ga er dus voor de gein even voor zitten om jouw tarief op een realistische manier te bepalen (het eerste deel van onderstaand artikel). En denk dan eens goed na over de toeslagen die je eventueel nog wil rekenen. 
How To Work Out What To Charge Clients: The Honest Version – Smashing Magazine
En weer en beetje schoonheid
The Book of the Cat features feline art and illustration by artists from around the world | Creative Boom
Abandoned Wrecks: Incredible photographs of rusting hulks of trains, planes and automobiles | Creative Boom
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland