Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #53

Revue
 
Een inkijkje in mijn wapenarsenaal. En KUNST cadeau
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

12 februari · Editie #53 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Een inkijkje in mijn wapenarsenaal. En KUNST cadeau

In verzet
Laatst was ik voor de eerste en waarschijnlijk laatste keer bij een demonstratie. Tegen haat. Waar een open podium was. En doorgewinterde linkse demonstranten. Die door luid geschreeuw probeerden een spreker de mond te snoeren. Tot zover het open podium. Demonstreren is een mooie manier om verbondenheid te voelen en te tonen. Om te laten zien waar je voor of tegen staat. Maar het is niet mijn manier. Vandaar een inkijkje in mijn wapenarsenaal. 
1: Tederheid, compassie, empathie
Ik wil luisteren naar mensen. Ik wil het echte verhaal horen. Ik weet zeker dat ik dan uitkom bij wat iemand’s diepste wens en waarde is. En dat we daarop de verbinding vinden. 
Undercovergirl: tederheid als verzet – Vileine.com
2: Feiten en de duiding van feiten
Niemand was beter in het zichtbaar maken van de verhalen achter cijfers. En die verhalen gingen vaak dwars in tegen de aannames die in media en politiek al jaren de uitgangspunten vormden voor beleid. Hij overleed dinsdag. De Correspondent maakte een mooie in memoriam met een lijstje video’s die jullie ALLEMAAL MOETEN KIJKEN
In Memoriam: Zo veroverde Hans Rosling de wereld met statistiek
3: Bewust tegendraads zijn
Al zo'n twee jaar begeleid ik in samenwerking met Olga en anderen het onderzoek naar een toekomstbestendige agrarische sector. In dialoog met boeren verkennen we het thema en zoeken we naar handelingsperspectief. Ik word er niet altijd vrolijk van. Er is veel slachtoffergedrag en wijzen naar hullie en zij die het allemaal moeilijk maken om boer te zijn. Maar er springen creatieve ondernemers uit die het lef hebben om hun eigen keuzes te maken en het heft in eigen hand te nemen. Die inspireren. Dus onderstaand verhaal raakt bij mij een snaar. 
‘Doe altijd het tegenovergestelde van wat de overheid adviseert’ – De Groene Amsterdammer
4: De democratie beschermen
De wereld waarin ik leef is behoorlijk veilig en rechtvaardig. Vooral vergeleken bij sommige andere streken en andere tijden. Daar is hard voor gewerkt door de mensen die voor mij kwamen. Ik voel de verantwoordelijkheid om daar zorgvuldig mee om te gaan. Hoewel ik mijn mitsen en maren heb bij ALLE partijen en kandidaten. En hoewel ik veel aan te merken heb op ons huidige democratische systeem. Tot het anders en beter werkt sta ik daar en breng ik mijn stem uit en doe ik mijn best om dat zo zorgvuldig mogelijk te doen. Ik wil dus meer vrouwen in de politiek. 
Stem op een Vrouw - Zorg voor gelijke representatie in de Tweede Kamer
De stemwijzer en kieskompas kunnen helpen om een beetje een eerste schifting te maken in waar je wel of niet op kan stemmen. Vul ze vooral in, neem ze met een korreltje zout en doe nader onderzoek naar wat voor jou het eindresultaat is. 
StemWijzer: ‘Alles normaal!’ – Grutjes!
5: Zoveel mogelijk schoonheid absorberen
Gulzig geniet ik van films, boeken, muziek, beelden, buitenlucht en natuur. En vrienden en goede gesprekken en lekker eten en drinken. Dat deed ik al, en nu nog intensiever omdat het mijn weerstand en veerkracht verhoogt. Oh vreugd bij het zien van het bericht dat the Met haar collectie gratis ter beschikking stelt! 
Use 375,000 images from the Met however you want, for free
Collection | The Metropolitan Museum of Art
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland