Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - #106

Revue
 
Deze week kwam er weer veel deelbaars op mijn pad. En dan te bedenken dat ik nog behoorlijk veel ande
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

4 maart · Editie #106 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Deze week kwam er weer veel deelbaars op mijn pad. En dan te bedenken dat ik nog behoorlijk veel andere linkjes niet gedeeld heb. Anyway. We hebben goed nieuws en een stukje over goed nieuws. Zwaardere kost: stukje over sterven en daaraan absoluut niet gerelateerd iets over jong-dementie. Daarna komt schoonheid (voor wie daarvan houdt) en we sluiten af met drie keer een lach. 

Ik ben een schildpad, geen cheetah
De cheetah en de schildpad | Sanne Roemen
Als ik de baas zou zijn van het journaal...
Ken je dat Kinderen voor Kinderen liedje nog, over de wens van kinderen om meer goed nieuws in het journaal te hebben? Gezongen door een schoolvriendinnetje van me maar dat geheel terzijde. Zij was ‘beroemd’, ik deed mee aan kauwgomballenbellenblaaswedstrijden. Echt. Da’s 34 jaar geleden. The Guardian is sinds kort serieus bezig met goed nieuws brengen. Hier vertellen ze over het hoe en waarom
Beyond puppy dogs: How The Guardian approaches good news | Poynter
En dan maar meteen wat goed nieuws:
France bans plastic cups, plates and cutlery | The Independent
Bij bierbrouwerij De Prael is iedereen die is uitgekakt door de maatschappij wél welkom
Design thinking, wat moet je ermee?
Het is geen hogere wiskunde om oplossingen voor problemen te ontwerpen samen met degene die er het meest van wakker ligt. En om dan lichtgewicht prototypes van die oplossingen te maken en weer te testen op diezelfde wakkerliggers. En dan met hun inzichten je oplossing verbeteren, of helemaal overboord gooien en iets anders maken. Geen hogere wiskunde dus. Maar (pas op hier volgt een mening:) het gebeurt VEEL TE WEINIG! Ja, in ‘startup country’ en in hipperdepip techno lean scrum kanban communitys. 
Maar ja. Het kan dus zo'n beetje voor alle uitdagingen gebruikt worden. Hierzo eerst wat over de basis, en dan hoe Vrij Nederland het gebruikte om zichzelf opnieuw uit te vinden. En als ze het goed doen is deze 'grote lancering’ van het 'nieuwe’ VN ook slechts een test waarbij ze goed monitoren wat er wel en niet werkt en erop blijven doorontwikkelen.
The 9 Rules of Design Research – Mule Design Studio – Medium
Hoe Vrij Nederland zichzelf opnieuw uitvond met behulp van de lean startup-methode | Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Even jullie aandacht
Het terugkerende thema van jong dementie. Daar heb ik dus een hang-up op onder andere omdat Jetske mijn vriendin is. En zij maakt zich sterk voor meer aandacht en onderzoek naar dit onderwerp. Nu heeft ze een podium op psychologiemagazine.nl. Da’s mooi, je kan niet genoeg mensen bereiken met dit verhaal. 
Dement voordat je oud bent - Psychologie Magazine
Ongerelateerd maar ook belangrijk
Ook hier vind ik wat van. Ik ben nogal van de autonomie en zelfbeschikking. En toen een goede vriend twee jaar geleden op een goede manier uit het leven mocht stappen kwam het nog dichterbij. Maar ik ben er ook niet helemaal uit. Ik laat me graag prikkelen door nieuwe inzichten en in deze podcast zitten er veel. 
Podcast: Deze arts is een kenner van de zelfgekozen dood. Hij pleit voor échte zelfbeschikking
En weer even wat schoonheid
Tenminste, dat vind ik. Bijzondere architectuur, overdonderende hoogtes, organische vormen. Wat ik het mooiste vind is dat je ziet dat deze flats er al behoorlijk lang staan. Intensief gebruikt, doorgeleefd, krasje, vlekje, eigenheid. Genieten dus. 
Photographer captures modernist estates of Paris through the windows of its residents | Creative Boom
Audio!
Mijn oren zijn mijn favoriete zintuig. Podcasts houden me op mijn wandelingen in hun greep. Er komt er nu eentje aan waarvan ik niet weet of ik hem kan luisteren. Het is iets premiums van teen of tander. Maar ik zou wel willen, ben namelijk ook verliefd op Wolverine.
‘Wolverine: The Long Night’ director talks podcasts and superheroes | TechCrunch
En dan nu even lachen aub
I used to have a hard time thinking that babies were cute - The Oatmeal
Dutch TV Comedy Perfectly Sums Up America's Gun Problem | HuffPost
Uur van Puur (26 februari) | Radio Aalsmeer
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland