Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #105

Revue
 
Het lijkt wel komkommertijd. Maar met slechts zes linkjes, waaronder twee beeldverhalen hou je deze z
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

25 februari · Editie #105 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Het lijkt wel komkommertijd. Maar met slechts zes linkjes, waaronder twee beeldverhalen hou je deze zondag lekker veel tijd over om van het knisperend strakke winterweer te genieten. Hiiiihaaaaa

Doe niet zo moeilijk joh
Eerlijk gezegd vind ik dat een van de naarste dingen die je tegen iemand kan zeggen. “Doe niet zo moeilijk” of “maak je niet zo druk”. Veegt in één beweging datgene van tafel dat de ander in het diepst van haar ziel raakt. Erg wreed. Renske brengt dit rond de #metoo beweging mooi in beeld.
— Renske de Greef
Niet gelukkig zijn
Niet gelukkig of ongelukkig zijn. Van de bodem van de put, het gevoel van algehele diepe malaise tot de vlakke staat van zijn die “mehhhh” heet. Als je de verleiding kan weerstaan om daar tegen te knokken. Als het je lukt om het streven naar geluk te laten voor wat het is. De idiote sociale druk die vanuit de gedachte dat het maakbaar is ook de verantwoordelijkheid voor geluk bij jou legt. Waardoor je bovenop je ‘ongeluk’ ook nog eens het gevoel mag stapelen dat je mislukt bent. 
Nee, gewoon een staat van zijn. Naast euforisch, geboeid, geïnspireerd, geliefd, geprikkeld, verveeld, opgefokt, onrustig etc. Eentje waarin je je gewoon even helemaal in weg laat zakken. Doorvoelen. Zwelgen zo je wilt. Zitten, voelen en niets doen. Volgens mij is het een kunst.
How to be perfectly unhappy - The Oatmeal
Hoe de fuck doet hij dit?
Dit is… ik… mond vol tanden. Hoe doet hij dit? Met wat kriebels en vlekken. Precies de beweging en de blik en het diepste wezen vangen van wat hij schildert. Bam. Ik ben verliefd. 
Lovely, simple pet portraits / Boing Boing
Ik weet niet wie dit is maar hij zegt slimme dingen
Schijnbaar is meneer Leonard een bekende schrijver. Kenden jullie hem? Nou ja. Sinds ik zelf serieuzer schrijf lees ik ook boeken over schrijven. Deze meneer heeft er eentje geschreven die binnenkort verschijnt. Gezien de tips in deze samenvatting denk ik dat ik dat boekje ook ga lezen. :-D
Elmore Leonard's rules for writers | Books | The Guardian
Keiharde pegels!
Laatst sprak ik Albert Jan Kruiter. Ik had ontdekt dat hij er vaak in slaagt om ‘zachte’ doelen te vertalen naar keiharde pegels en resultaten. En zo helpt hij bijvoorbeeld heel concreet 'multi-probleemgezinnen’ uit de stront. Daarmee gemeenten veel geld besparend. En als het hem gelukt is factureert hij een deel van die besparing. Iedereen blij. 
Ik moet bekennen dat ik me kapot erger aan 'sociale ondernermers’ die niet verder komen dan hun passie leven en leuke dingen doen met mensen met een afstand tot whatever. Sorry. Ik ben gewoon niet zo heel lief denk ik. Ik vind (en dat is ook maar een mening) dat als je het woord ondernemerschap in die term serieus neemt, dat je je dan ook zo moet gedragen. Dus dan ga je rekenen. In harde pegels. 
En lukt het niet om je 'ding’ in pegels uit de drukken dan ben je 'alleen maar’ sociaal. En dat is misschien ook wel vet belangrijk, maar ga dan niet ondernemen, vraag subsidie aan. Zijn twee verschillende dingen. 
Impactonderzoek Thuisafgehaald
Design thinkers en doeners gezocht
Hier gaan mijn handen van jeuken. Ik ben alleen geen boer of eigenaar van grond op het platteland. Maar goed, ben je dat wel, dan ga je je meteen verdiepen in deze prijsvraag. En dan ga je met andersdenkenden en slimme pioniers een voorstel ontwikkelen. En dan bel je mij om dat proces te faciliteren. Ok?
prijsvraag brood en spelen
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland