Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters #100

Revue
 
De 100ste Filters!! Wat leuk dat jullie het volhouden met mij. Dus dit is een bijzondere editie, maar
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

21 januari · Editie #100 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

De 100ste Filters!! Wat leuk dat jullie het volhouden met mij. Dus dit is een bijzondere editie, maar ook weer niet veel bijzonderder dan de andere 99. Ik heb gewoon weer tralderhande interessants, onthutsends, ontroerends, tot de verbeelding sprekends, inspirerends, etc aangetroffen op internet. 
Wel een beetje bijzonder is dat ik zelf ook weer eens wat geschreven heb. Dat is al best lang geleden. Het gaat over luisteren, en hoe ik daarbij uit de bocht kan vliegen, en jij vast ook wel eens. 
Op naar de volgende HONDERD! 

Ik blogde eindelijk weer eens. Over luisteren.
Zes manieren om uit de bocht te vliegen als luisteraar | Sanne Roemen
Fossiele verslaving waar we maar lastig vanaf komen
Oei ik had me niet gerealiseerd hoe verweven de fossiele industrie en onze overheid zijn. Dat verklaart voor een groot deel waarom we hier maar zo moeilijk van onze verslaving af komen.
De Nederlandse overheid en de olie- en gasindustrie: zoek de verschillen
Verhelderende kijk op de ideologie achter blockchain
Ik had nog niet stilgestaan bij de anarchokapitalistische / cyberlibertarische ideologie die achter de blockchain zit. Verhelderend artikel in De Groene.
Blockchain in de polder – De Groene Amsterdammer
Werk is niet heilig
Een long read die bij mij leidde tot een brainstorm over hoe een “post-werk” maatschappij eruit zou kunnen zien… Zelf ging ik tussentijds met pensioen toen ik mijn huis verkocht had. Ik minimaliseerde mijn vaste lasten en ging gratis of voor sterk gereduceerd tarief aan het werk voor organisaties en initiatieven die mij normaal gesproken niet zouden kunnen inhuren. Zelden heb ik mij zo zorgeloos 200% kunnen inzetten voor wat ik werkelijk belangrijk vind. 
Post-work: the radical idea of a world without jobs | News | The Guardian
Ontroerend. Over afscheid en rouw.
De tranen rolden over mijn wangen toen ik tijdens een wandeling naar deze podcast luisterde. Om met zijn overleden neef in verbinding te blijven zette een Japanse man een telefooncel in zijn tuin. Toen sleurde de tsunami in 2011 zo'n negentienduizend mensen de dood in. Achterblijvers weten nu deze telefooncel te vinden en gebruiken hem om in contact te zijn met hun geliefden. Een Japans TV station maakte hier een documentaire over. En This American life een podcast. En voor de Oculus VR bril is er nu een VR verhaal. 
De Podcast: One Last Thing Before I Go - This American Life
Grieving Is Hard, Long Work. Could Technology Help?
De documentaire, ondertiteld. The Phone of the Wind: Whispers to Lost Families [1080p HD] - YouTube
A sweet look at some of the small things that make our lives beautiful |
Small Thing Big Idea: TED’s new design-focused video series on Facebook Watch features Isaac Mizrahi, Michael Bierut, David Rockwell, and Paola Antonelli — Quartz
qz.comDeel
Pluk je momenten, word je blij van. ECHT!
Why willpower is overrated - Vox
Janne vraagt mensen om een mooi moment van de afgelopen week te tekenen. En daarmee spettert ze geluk en blijheid rond. Zelfs als een mooi moment verdrietig of pijnlijk is, helpt het om het te tekenen en een plaatsje te geven. Weet ik uit eigen ervaring. Lees hier het verhaal dat op de TED website staat. Of ga zelf aan de slag met je momenten. Oh ja, als je denkt “ik kan helemaal niet tekenen”, dat is ten eerste waarschijnlijk niet waar, en ten tweede doet het er niet toe. Gebruik je verbeeldingskracht en vooral veel kleurtjes :-D
This Massive Map Shows All of the World's Borders by Age
Alledaagse dingen door designers ogen
Musicmap | The Genealogy and History of Popular Music Genres
Toffe serie korte filmpjes waarin bekende designers vertellen over alledaagse zaken zoals een potlood of de metrokaart van Londen. Zitten leuke aha'tjes in.
Cracking the mystery of egg shape
Gaat het een beetje lekker met je goede voornemens?
Aan wilskracht blijk je dus niet zo heel veel te hebben als je slechte gewoontes wilt stoppen of goede wil aanleren. Om een beetje verdrietig van te worden. Maar gelukkig bevat dit artikel wel tips voor wat wel werkt.
En nog een paar vette visualisaties
… pas op, hier kan je heel veel tijd mee verklooien. 
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland